AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vişneli Ayva Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
5 adet ayva
Her ayva nın yarısı için
2 yemek kaşığı toplam 10 da 10 yemek kaşığı şeker
1 adet çubuk tarçın
10 ila 15 adet dondurulmuş vişne
5 su bardağı kaynamış su ceviz

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayva ları soyup ikiye bölüyoruz.
Geniş bir tencereye diziyoruz .
Her bir yarım ayva nin ortasına 2 şer yemek kaşığı toz şeker döküyoruz .
Çubuk tarçın ve vişneleri de tencerenin içine atıyoruz.
Ayvaları 15 dk kaynatıp kısık ateşte ters çeviriyoruz.
15 dakika arkalarını da pişirip tekrar ters çeviriyoruz.
Ayva nın cinsine göre pişme süresi değişebilir bıçakla kontrol edip pişip pişmediğini öyle ocaktan alalım
Suyu da karamelize olup koyulaşıp çok az kalıyor dibinde.
Sonra servis kabına alıp içlerine işte ceviz ister kaymak ister şanti koyarak üzerine de tencerede kalan vişneli suyu döküp soğuk servis yapalım.
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst