AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vişneli Ayva Tatlısı (Kaymak Ceviz Ve Dondurma Eşliğinde)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Vişneli Ayva Tatlısı (Kaymak Ceviz Ve Dondurma Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler
3 adet orta uzunluk ayva
Her yarım ayva için 1,5 yemek kaşığı şeker
15 adet vişne
2,5 su bardağı su (ayvaları geçmeyecek şekilde)
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
Üzeri için;
Kaymak
Ceviz
Dondurma

Vişneli Ayva Tatlısı (Kaymak Ceviz Ve Dondurma Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvalarımızı ortadan kesip, soyuyoruz ve içlerini temizliyoruz ama çekirdeklerini ayırıyoruz atmıyoruz.
Kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.
Tencereye ayvaları ağzı açık halde diziyoruz.
İçlerine ve tencereye ayırdığımız kendi çekirdeklerini koyuyoruz.
Her bir yarım ayva için 1 ,5 kaşık şekeri üzerlerine ekliyoruz.
Tenceremize karanfil ve tarçınıda koyuyoruz.
Benim buzlukta vişnem vardı onu kullandım onlarıda ekledikten sonra suyla birlikte ağzını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
Ayvalar yenilebilir yumuşaklığa geldiğinde kapatıp öteki bir kaba şerbetiyle birlikte alıp soğumaya bırakıyoruz.
3-4 saat dinlendikten sonra üzerine kaymak, ceviz ve kendi şerbetiyle sunum yapabilirsiniz.
Vişneli Ayva Tatlısı (Kaymak Ceviz Ve Dondurma Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst