Vişne Ve Çikolata Soslu Güveç Kek Tarifi İçin Malzemeler
Vişne ve çikolata soslu kek
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Vanilya
1 su bardağı un
Çikolata sosu için;
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı damla çikolata veya herhangi bitter çikolata olabilir
1 tatlı kaşığı tereyağı
Vişne sosu;
Dondurulmuş vişne bir kase
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Vişne Ve Çikolata Soslu Güveç Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaseye 2 yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 3 dk çırpalım.
Ardından süt, sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Elleyerek un, kakao, kabartma tozu ve vanilya elleyerek yavaca karıştırın.
Güveç kaselerin içine dökün ve tencere içine yerleştirilem yarısına kadar soğuk su döküp kısık ateşte ağzı bezle sarılı kapakta pişirmeye alalım.
Ağzını hiç açmadan 25 dk sonra hızlı bir şekilde kurdanla pişmiş mi diye kontrol edebilirsiniz.
Piştikten sonra çikolata sosunu dökün ve beş dk bekledikten sonra vişne sosunu en son dökelim.
Çikolata sosu için; kakao, süt, bitter çikolatayı ve şekeri eritene kadar ocakta tutalım kaynaması şart değil en sonra bir tatlı kaşığı tereyağı veya margarin attıktan sonra altını kapatalım.
Vişne sosu için; bir kase vişneyi tencereye alalım, nişasta ve şekeri ilave edip az bir taşım kaynatalım.
Afiyet olsun
Vişne Ve Çikolata Soslu Güveç Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Vişne ve çikolata soslu kek
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Vanilya
1 su bardağı un
Çikolata sosu için;
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı damla çikolata veya herhangi bitter çikolata olabilir
1 tatlı kaşığı tereyağı
Vişne sosu;
Dondurulmuş vişne bir kase
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Vişne Ve Çikolata Soslu Güveç Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaseye 2 yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 3 dk çırpalım.
Ardından süt, sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Elleyerek un, kakao, kabartma tozu ve vanilya elleyerek yavaca karıştırın.
Güveç kaselerin içine dökün ve tencere içine yerleştirilem yarısına kadar soğuk su döküp kısık ateşte ağzı bezle sarılı kapakta pişirmeye alalım.
Ağzını hiç açmadan 25 dk sonra hızlı bir şekilde kurdanla pişmiş mi diye kontrol edebilirsiniz.
Piştikten sonra çikolata sosunu dökün ve beş dk bekledikten sonra vişne sosunu en son dökelim.
Çikolata sosu için; kakao, süt, bitter çikolatayı ve şekeri eritene kadar ocakta tutalım kaynaması şart değil en sonra bir tatlı kaşığı tereyağı veya margarin attıktan sonra altını kapatalım.
Vişne sosu için; bir kase vişneyi tencereye alalım, nişasta ve şekeri ilave edip az bir taşım kaynatalım.
Afiyet olsun
Vişne Ve Çikolata Soslu Güveç Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı