AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Vişne Suyu Soslu, Haşhaşlı Revani

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Vişne Suyu Soslu, Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilin
1 su bardağı haşhaş
Şerbet için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Üzeri için;
Krem şanti
Sosu için;
2 buçuk su bardağı vişne suyu (ben hazır kullandım)
3-4 kaşık mısır nişastası

Vişne Suyu Soslu, Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbet için ;şeker ve suyu birleştirip ocağa alalım zira soğuması lazım.
O pişerken yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpın.
Sütü ve yağı ekleyin bir taşım karıştırın.
Daha sonra sıra ile haşhaşı, irmiği, unu ekleyip karıştırmaya devam edin, son olarak kabartma tozu ve vanilin ekleyip karıştırın.
Yağlanmış olan tepsinize döküp bir iki kere havasını vermesini için yere tepsiyle birlikte tabanını vurun.
180- 200 derece ısıtılmış fırında 15- 20 dk kadar pişirin.
Şerbetimiz olmuştur onu soğumaya bırakalım.
Tatlı piştikten sonra soğuk şerbeti tatlının üzerine çabucak dökmüyoruz. Biraz ana sıcaklığın gitmesi lazım. Hafif soğuduktan sonra şerbeti dökün.
Tatlımız soğusun, biz üzeri için vişne sosunu hazırlayalım.
Vişne suyunu ve nişastayı kenarda karıştırın ve ocağa alın.
Yüksek ateşte daima karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamı alacak.
Bir taşım kaynatın daha sonra soğumaya bırakın.
Krem şantiyi hazırlayıp soğumuş tatlının üzerine sürün.
Daha sonra bilhassa söylüyorum vişne sosunu soğutup krem şantinin üzerine dökün. Yoksa eritiyor. İstediğiniz üzere süsleyin.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst