AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vişne Soslu Tart Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Vişne Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 çay bardağı un
1 adet küçük boy elma
Vişne sosu için;
1,5 su bardağı vişne
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yarım su bardağı su
2 tepeli yemek kaşığı mısır nişastası
Nişastayı açmak için yeteri kadar su (yarım su bardağı)

Vişne Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kekini hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köpüren kadar çırpalım.
Sonra diğer malzemeleri ekleyelim. Kek hamuru elde edelim.
Tart kalıbını yağlayayım.
Hamuru kalıba dökelim.
Üzerine ince dilimlenmiş elmamızı dizelim.
Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirelim. Her fırın farklı dakikada pişirebilir, dikkatli pişirilmeli.
Kekimiz pişerken vişne sosunu hazırlayalım.
Vişnenin çekirdeklerini ayıklayalım, robottan geçirelim.
Tencereye vişne, şeker ve suyu ekleyip kaynatalım.
Kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştıralım.
İçine su ile açtığımız nişastayı ekleyelim.
Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştıralım. Çok koyu olursa içine sıcak su ekleyip kıvamı ayarlanabilir. Sosumuz hazır.
Pişen kekimiz kalıptan çıkarılıp üzerine sıcak sos ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
Vişne Soslu Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst