AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vişne Soslu Pelte Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Vişne Soslu Pelte Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için:
1 buçuk paket torku tam buğdaylı bisküvi
Muhallebisi için:
1 litre süt
4 buçuk yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket şekerli vanilin
Notmuhallebimiz kesinlikle sıvı olmalı katı olursa bisküvilerimiz yumuşamaz)
Vişneli sosu için:
2 buçuk su bardağı vişne suyu
1 buçuk yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 çay kaşığı şekerli vanilin

Vişne Soslu Pelte Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bisküvilerimizi elimizle kırıp kuplarımıza yerleştiriyoruz .
Tencereye sütü,şekeri,nişastayı ve unu alıp çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz. Ocağa alıp kısık ateşte kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz .
Şekerli vanilimizi döküp tekrar çırpıyoruz.
Bisküvilerimiz üstte gözükmeyecek biçimde döküyoruz.
Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Vişneli sosumuz için vişne suyu,şekeri ve nişastayı koyup çırpıyoruz.
Ocağa alıp kaynayıp rengi dönene kadar karıştırıyoruz .
Ocağın altını kapatıp şekerli vanilini koyup tekrar çırpıyoruz ve muhallebimizin üstüne döküyoruz, veeee memnun son afiyet olsun
Vişne Soslu Pelte Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst