Vişne Soslu Muhallebili Kup Tanımı İçin Gereçler
1 lt süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
100 ml sıvı krema ( yarım paket)
1 paket vanilin
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Vişneli sos için;
1 kase vişne ( çekirdekleri alınmış )
4-5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kahve fincanı su ( nişastayı çözdürmek için)
1 çay kaşığı tereyağ
Vişne Soslu Muhallebili Kup Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak muhallebiyi hazırlayalım.
Muhallebi için krema ve vanilin hariç öteki gereçler uygun bir tencereye alınır.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.
Ocağa alınır ve daima karıştırarak pişirilir.
Fokurdamaya başladığında kısılır ve vanilin eklenip 1-2 dk daha pişirilir.
Soğuması için ocaktan alınır.
Birinci sıcağı geçince sıvı krema eklenir.
Nitekim çok hoş bir lezzet katıyor.
Oda sıcaklığında orta ara karıştırılır.
Vişneli sos hazırlanır. Sos için tereyağ hariç materyaller sos tenceresine aktarılır.
Nişasta su ile açılır ek edilir.
Daima karıştırarak pişirilir.
Kaynadığında kapatılır ve tereyağ eklenir.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Yeniden orta ara karıştırılır.
Kakaolu petibör bisküviler mutfak robotundan geçirilir.
Servis yapacağınız kase yahut kuplara 1-1. 5 yemek kaşığı eklenir.
Muhallebi isteğe bağlı blendardan geçirilir.
Kaselere paylaştırılır.
Son olarak üzerlerine vişneli sos ek edilir.
Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun
Bu ölçüden 8-10 kase çıkmaktadır. ( kasenin ebatına bağlı olarak değişir ).
İsteğe bağlı az ölçüyle hazırlayabilirsiniz.
1 lt süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
100 ml sıvı krema ( yarım paket)
1 paket vanilin
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Vişneli sos için;
1 kase vişne ( çekirdekleri alınmış )
4-5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kahve fincanı su ( nişastayı çözdürmek için)
1 çay kaşığı tereyağ
Vişne Soslu Muhallebili Kup Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak muhallebiyi hazırlayalım.
Muhallebi için krema ve vanilin hariç öteki gereçler uygun bir tencereye alınır.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.
Ocağa alınır ve daima karıştırarak pişirilir.
Fokurdamaya başladığında kısılır ve vanilin eklenip 1-2 dk daha pişirilir.
Soğuması için ocaktan alınır.
Birinci sıcağı geçince sıvı krema eklenir.
Nitekim çok hoş bir lezzet katıyor.
Oda sıcaklığında orta ara karıştırılır.
Vişneli sos hazırlanır. Sos için tereyağ hariç materyaller sos tenceresine aktarılır.
Nişasta su ile açılır ek edilir.
Daima karıştırarak pişirilir.
Kaynadığında kapatılır ve tereyağ eklenir.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Yeniden orta ara karıştırılır.
Kakaolu petibör bisküviler mutfak robotundan geçirilir.
Servis yapacağınız kase yahut kuplara 1-1. 5 yemek kaşığı eklenir.
Muhallebi isteğe bağlı blendardan geçirilir.
Kaselere paylaştırılır.
Son olarak üzerlerine vişneli sos ek edilir.
Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun
Bu ölçüden 8-10 kase çıkmaktadır. ( kasenin ebatına bağlı olarak değişir ).
İsteğe bağlı az ölçüyle hazırlayabilirsiniz.