AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vişne Soslu Muhallebili Kek tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Güne olağanüstü bir tarifle başlayın. Bu tatlı kekiyle doyuracak, muhallebisiyle ferahlatacak ve vişne sosuyla damaklarda şenlik yaşatacak. Daha fazla sabırsızlandırmadan çabucak tarife geçelim o zaman!

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİLİ KEK

Malzemeler;

Kek için;

225 gr tereyağı
225 gr pudra şekeri
4 adet yumurta
240 gr un
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet limonun kabuğu rendesi
Yapılışı;
Bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı alınır. Üzerine sırasıyla pudra şekeri, un yumurta eklenip karıştırılır.
Daha sonra limon kabuğu rendesi en son olacak formda öteki tüm materyaller eklenip çırpılır.
Yağlı kağıt serili bir borcamda evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
Fırından aldıktan sonra yağlı kağıt altından alınır ve kekin üzerinde delikler açılır.


Vişne sos için;
400 gr vişne
4 yemek kaşığı toz şeker
1 buçuk yemek kaşığı nişasta
1 buçuk çay bardağı su
Yapılışı;
Donuk vişneleri, şekeri ve 1 çay bardağı suyu küçük bir sos tenceresiyle birlikte ocağa alalım ve karıştıralım.
Biraz kaynamaya başlayıp vişneler yumuşayınca küçük bir kasede yarım çay bardağı su ve nişastayı karıştırıp yavaş yavaş sosun içerisine ekleyelim.
Kaynamaya başlayıp ağırlaşınca ocaktan alalım. Ve ılındıktan sonra kekin üzerine dökelim.


Muhallebi için;
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 adet damla sakızı
1 adet limonun suyu ve kabuğu
Yapılışı;
Muhallebi için bir tencerenin içerisine süt, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip karıştıralım ve ocağa alalım hafif ağırlaşıp kıvam alana kadar pişirelim.
Yoğunlaşmaya hafifçe başladığında vanilya, limon suyu, limon kabuğu ekleyelim ve ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştıralım.
Soğuduktan sonra şayet üzerin kabuk bağladıysa el mikseriyle ya da blender ile çekelim. Kekin üzerine gezdirelim. Dolapta biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.
 
Geri
Üst