- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 193.411
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Viskinin icerigi nedir?
Viski, arpa, buğday, çavdar veya mısırdan damıtılarak yapılan ve meşe fıçılarda dinlendirilerek olgunlaştırılan bir tür alkollü içkidir. İsmi İrlanda ve İskoçya lehçelerinde “yaşam suyu” anlamına gelen “uisge beatha”dan gelmektedir.Viski üretiminin ilk aşaması nedir?
1- Maltlama Maltlama aşaması, arpaların 2-3 gün boyunca suya yatırılması ile başlar. Suyu emen arpalar yumuşar ve filizlenmek/çimlenmek üzere bir odaya yayılır. Burada arpalar yavaş yavaş filizlenmeye başlar. Filizlenme ile de arpanın içindeki nişasta şekere dönüşmeye başlar.Viski mayası nedir?
Damıtıcıların nadiren bahsettiği fermantasyonda kullanılan maya, viskinin aroma paletini zenginleştirmeye yardımcı olur. Maya ( maya ) – şeker, alkol ve karbondioksit ile beslendiğinde mantar ailesinden tek hücreli mikroorganizmalar salınır.
Viskinin içinde hangi alkol var?
Öncellikle ilk sorumuzdan başlamak isteriz. İşte asıl merak edilen sorulardan biridir bu soru. Hazırlanışı için 420 ml Etil Alkol + 580 ml Su gerekir. İşte size bir kit ile hazırlanış tarifi…1 Lt bitmiş ürün içine (420 ml Etil Alkol + 580 ml Su) 10 ml Jack Daniels Viski Aromasını ekleyerek çalkalayınız.
Viski üretim tarihi nerede yazar?
Viski şişesinde yer alan önemli detaylardan bir diğeri de etiketin üzerindeki yıl ibaresidir. Bu yıl ibaresi bize viskinin fıçıda geçirdiği/olgunlaştığı süreyi yani yaşını verir.12 yıllık viski ne demek?
Viski şişede değil fıçıda yıllanır. Üzerinde “12 Years Old” yazan şişeyi isterseniz 50 yıl bekletin yine 12 yıllık bir viski olacaktır. Şişede yıllanma söz konusu olmadığı için yatay saklamaya gerek yoktur, hatta dik durması önerilir.Viski fermente mi?
Fermantasyon adımında elde edilen sıvıya bira deniliyor. Aslında viski ve biranın kardeşliği de buradan geliyor. Zira bu aşamaya kadar yani maltlama, mayşeleme ve fermantasyon aşamaları her iki içecek için de aynı. Ancak ticari biralarda bu aşamadan sonra gazlanma ve dinlendirme işlemi yapılıyor.
1 litre etil alkole ne kadar viski kiti kullanılır?
Tamamının etil alkol olması çok fazla önerilmiyor. 1 litre etil alkol – su karışımı içerisinde 10 ML kadar damak tadınıza uygun olan viski kitini damlatın.
Patatesten yapılan içkinin adı nedir?
Aquavit, İskandinavya’ nın milli içkisi sayılan ve patatesten damıtılıp çeşitli otlarla tatlandırılan alkollü bir içkidir.Viski aroması nasıl elde edilir?
Viskideki kokuların bir kısmı, özellikle isli/turbalı rayihalar, maltlanmış arpanın turba (peat) yakılarak elde edilmiş ateşle ısıtılması sayesinde elde edilir. Bu sayede maltlanmış arpa kurutulurken is/turba kokularını absorbe eder.Meşe yongası nasıl elde edilir?
Kaynatarak arındırma: Meşe yongalarını bir kaba koyup üzerini örtecek kadar su ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatın. Kaynamanın sonunda kabın ağzını kapatın ve oda sıcaklığına inmesini bekleyin. Yongalar ve su oda sıcaklığına indikten sonra her ikisini de mayalanma kabına ekleyin.
Bir bardak viski sarhoş eder mi?
yoktur. viski sarhoş etmez, rahatlatır.