- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Viski bardakları nasıl olur?
Lale şekilli bardağın alt kısmı geniş ve yukarı doğru daralıyor, böylece aroma kadehin içinde kalırken, geniş kısımda viskinin rengini ve ağdasını değerlendirmek kolaylaşıyor. Zaten bardağın tasarım aşamasında tadım ustalarının da katkısı alnmış ve bardak İskoçya Viski Derneği tarafından da öneriliyor.Viski hangi bardaklarda içilir?
Eğer amacınız evde tadım yapmak ise Glencairn ve Copita bardakları bence en ideal viski bardaklarıdır. Fakat, eğer amacınız tadım değil de günlük içim ise “geleneksel viski kadehi” tumbler her zaman doğru bir tercih olacaktır.
Neden Ajda bardak nedir?
İnce belli ama daha büyük çay bardakları… Ajda Pekkan bunları evine gelen giden dostlarına ikram etmeye başladıkça bir anda herkes bu boy çay bardaklarına “Ajda bardağı” demeye başlıyor. Aynı şekilde Paşabahçe de ilk olarak “Ajda bardakları” adı altında satıyor bu çay bardaklarını ve çok ilgi görüyor.
Viski bardagi kac cc olmali?
Ölçüler: Hacim: ~225 cc. Yükseklik: 91 mm. 3.75 “.Standart viski bardağı kaç cc?
Hacim: ~225 cc. Yükseklik: 91 mm. 3.75 “. Üst çap: 73.5 mm. 3 “. Zemin çapı: 68,5 mm. 2.75 “.
Aida çay bardağı ne demek?
Paşabahçe Aida Çay Bardağı alışkın olduğunuz çay keyfini yaşamanız için özel olarak üretilmiş bir çay bardağıdır. Zarif bir görünüme sahiptir. Bulaşık makinesinde yıkamaya uygundur. Yüzeyi pürüzsüzdür, kolay temizlenir, hijyeniktir.
Aida mı Ajda mı?
Sonraki yıllarda patent problemi çıkmasın diye Aida diye değiştirdi Paşabahçe bu bardakların adını. Hâlâ Aida diye satılıyor. Bir başka ünlü firma daha çıkardı sonra, onlar hâlâ Ajda bardağı diye satıyor. Artık bir şey de yapamıyorsun, “Eşimin dostumun adı Ajda, onun adını koydum” yanıtını veriyorlar.Yaldızlı bardak makinede yıkanır mı?
Bu aşınmayı önlemek için jel deterjanlar kullanılmalı ve mümkünse 40°C ve kısa programda yıkama yapılmalıdır. Sadece altın ve platin yaldız kullanılan ürünlerin ise elde yıkanması tavsiye edilir. Yıkama sırasında ürünlerin birbirleriyle temas halinde olmamalarına özen gösteriniz.
Yaldızlı bardaklar nasıl temizlenir?
Yeteri kadar ıslanmış bölgeye kaya tuzu ya da iri taneli tuz dökebilirsiniz. Kullanacağınız bu tuzlarla sararmış bölgeleri iyice ovmalısınız. Tuz her ne kadar bardağa zarar vermeden lekeleri ortadan kaldırmak konusunda etkili bir yöntem olsa da bir miktar aşındırma da yaratabilir.