Virusler Nukleoprotein yapida mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
249.909
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Virüsler Nükleoprotein yapıda mı?​

Genel olarak virüsler bir protein kılıfı ve bir nükleik asit helezonundan ibarettir. Nükleik asitin proteine bağlanmasından dolayı nükleoprotein molekülü olarak da tanımlanmaktadır. Protein kılıfı olmayan virüsler “viroid” adını alırlar. Bazı virüslerde genetik materyal birden fazla parçaya bölünmüştür.

Virüsler tek tip nükleik asit içerir mi?​

2. Virusların yalnız tek tip nükleik asit içermeleri de ayırıcı bir nitelikleridir. Bu özellik virusların sınıflandırılmasına esas teşkil etmektedir. Viral genom (kromozomların tümü) ya DNA yada RNA yapısı içerir.
Canlı virüslerin dışında yaşamlarını sürdürmeleri mümkün değildir.?
Canlı hücrelerin dışında yaşamlarını sürdürmeleri mümkün değildir. Canlı hücre dışında metabolik aktivite gösteremezler. Ancak hücre içine girdikten sonra hem kendi, hem de hücrenin metabolik yollarını kullanırlar. Bu nedenle virüsler hücre dışında metabolik olarak inaktif, hücre içinde ise canlı olarak kabul edilirler.

Kimdir bu virüslerden biri?​

Biyoteknolojinin göz bebeği insanların korkulu rüyası virüsler. Virüsler 21 yy. gözde canlıları olmuştur, hayatlarının varlığı yada yokluğu bilinmeyen ekolojinin en üst basamağına aday bu canlıların biyoteknoloji biliminde sıkça adından söz edilir oldu.

Peki, virüslerle canlılık arasındaki ilişki ne kadar?​

Son olarak, “megavirüsler” adı verilen bir grup, virüslerle bakteriler arasında geçiş sayılabilecek çok sayıda özelliği barındırmaktadır. Yani virüslerin cansızlık ile canlılık arasındaki köprüyü oluşturması bir yana, virüslerle de bakteriler arasındaki olası bir canlı grubu tespit edilebilmiştir!
Cansızlık, virüslerin eşiğinde bulunan varlıklardır.?
Ancak adet a, cansızlık ile canlılık arasında geçiş noktasında bulunurlar. Bu sebeple bilim insanları virüsler için “cansız olan; ancak canlılığın eşiğinde bulunan varlıklar” tanı mını yaparlar. Canlılığı 2 koşulun her zaman bir arada bulunmasıyla tanımlarız: organizasyon ve bu organizasyonu sürdürmeye yarayan bir iç aktivite.
 
Geri
Üst