AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Virgulden sonra kac basamak alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Virgülden sonra kaç basamak alınır?​

Eğer sayımız 22.23500 olsa idi virgülden sonraki 2. basamak tek sayı olduğundan dolayı 22.24 olarak yuvarlanır. Anlaşılacağı üzere virgülden sonraki 3. basamak 5 ve sağındaki diğer sayılar sıfır olduğunda, virgülden sonraki 2. basamak en yakın çift sayı olarak alınır.

Yuvarla 3 1448 2 formülünün sonucu nedir?​

Yazılışı =YUVARLA(sayı;basamak sayısı) Örnek =YUVARLA(3,1448;2) fonksiyonu hesaplandığında sonuç 3,14 olacaktır.
Puan yuvarlama nasıl yapılır?​
1. Atılacak hanede bulunan sayı ‘5’ten büyükse, yuvarlama yukarı; ‘5’ten küçükse aşağı doğru yapılır. 2. Eğer, yuvarlanacak hanedeki sayı ‘5’ise, yuvarlama en yakın ‘çift’ sayıya doğru yapılır.

Kyuvarla nedir?​

Kyuvarla nedir?
Sayıyı başka bir sayının en yakın tam sayı katına yuvarlar.

Virgülden sonra yuvarlama nasıl yapılır?​

Virgülden sonra yuvarlama nasıl yapılır?
yuvarlanacak basamaktan bir sonraki hanedeki rakamın 5 olması durumunda (ondalık sistemin göbeği) da şöyle bir az bilinen genel geçer kural vardır: bir önceki basamak çiftse olduğu gibi bırakılır, tekse bir arttırılır. örneğin virgülden sonra 2 basamağa yuvarlıyoruz diyelim: 5.665 ~= 5.66 olurken, 5.675 ~= 5.68 olur.

5 Neden yukarı yuvarlanır?​

– Eğer birler basamağındaki rakam 5’ten küçükse, (0, 1, 2, 3 ve 4) o vakit bu sayıyı aşağı doğru yuvarlarız. – Eğer birler basamağındaki rakam 5 ya da 5’ten büyükse, (5, 6, 7, 8 ve 9) o zaman bu sayıyı yukarıya doğru yuvarlarız.

Bir sayıyı yuvarlama nasıl yapılır?​

Bir doğal sayıyı en yakın onluğa yuvarlamak için bu sayının birler basamağına bakmamız gerekir.
- Birler basamağındaki rakam 5’ten küçükse (0, 1, 2, 3 veya 4 ise), bu sayıyı aşağı yuvarlarız.
- Birler basamağındaki rakam 5 veya 5’ten büyükse (5, 6, 7, 8 veya 9 ise), bu sayıyı yukarı yuvarlarız.
Excel yuvarla formülü nedir?​
YUVARLA işlevi kesir içeren bir sayıyı şu şekilde yuvarlar: Kesirli kısım 0,5 veya daha büyükse, sayı yukarı yuvarlanır. Kesirli kısım 0,5’ten küçükse, sayı aşağı yuvarlanır. YUVARLA işlevi kesirli sayılardaki kurala benzer şekilde bir tamsayıyı yukarı ya da aşağı yuvarlar; 0,5 için 5’in katlarını kullanır.

Yuvarla formülü ne işe yarar?​

Yuvarla formülü ne işe yarar?
Uzun verilerle çalışırken sayıları en yakın onluğa, yukarı onluğa ya da aşağı onluğa yuvarlamak çok basit bir işlemdir. Bunun için ”YUVARLA” fonksiyonunu kullanıyoruz. ”YUVARLA” fonksiyonunda, rakamın ondalık bölümü 0,5 ten küçükse aşağı, 0,5’e eşit ve daha büyükse en yakın yukarı tam sayıya yuvarlanır.

Evde yuvarlama nasıl yapılır?​

Evde yuvarlama nasıl yapılır?
Yuvarlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri düdüklü bir tencereye alın ve üstüne bir gece önceden ıslattığınız ve sonra süzdüğünüz nohutları da koyun.
- Üstlerine 6 su bardağı suyu da ilave edip, düdüklüde yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Nohut ve et pişerken köfteleri hazırlayın.
 
Virgülden sonra kaç basamak alınacağına dair paylaşılan bilgiler oldukça açıklayıcı olmuş. Genel bir şekilde özetlemek gerekirse:
- Virgülden sonraki 3. basamak 5 ve sağındaki diğer basamaklar sıfır olduğunda, virgülden sonraki 2. basamak en yakın çift sayı olarak alınır.
- Sayıları yuvarlarken bir sonraki basamakta yer alan rakamın 5 olması durumunda, bir önceki basamaktaki rakama bakılarak yuvarlama işlemi yapılır. Eğer bir önceki basamaktaki rakam çift ise olduğu gibi bırakılır, tek ise bir arttırılır.
- Kısacası, yuvarlama işlemleri matematikte, programlamada ve günlük hayatta belirli kurallara göre gerçekleştirilir. Bu kurallara göre sayılar istenilen basamağa yuvarlanır.

Öte yandan "Kyuvarla" terimi ile ilgili bir hata olabilir, doğru kelimenin "yuvarla" olması muhtemeldir. Sayıyı başka bir sayının en yakın tam sayı katına yuvarlama işlemi olarak tanımlanabilir.

Excel'de "YUVARLA" işlevinin kullanımı da oldukça yaygındır. Kesirli sayıları yukarı ya da aşağı yuvarlama işlemlerinde bu fonksiyon tercih edilir.

Yuvarlama işlemlerini evde de uygulamak mümkündür. Örneğin, yemek yaparken ölçüleri yuvarlayabilir ya da matematiksel işlemler için evde kullandığınız hesaplamalarda yuvarlama yapabilirsiniz.

Sayıların doğru şekilde yuvarlanması, matematiksel işlemlerin doğruluğu ve genel olarak verilerin anlaşılabilirliği açısından önemlidir. Yuvarlama işlemlerinde verilen kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir.
 
Geri
Üst