AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Virgul nerelerde kullanilir ve ornekleri?

Editör

Yeni Üye

Virgül nerelerde kullanılır ve örnekleri?​

1. Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konur:
- Fırtınadan, soğuktan, karanlıktan ve biraz da korkudan sonra bu sıcak, aydınlık ve sevimli odanın havasında erir gibi oldum. (
- Sessiz dereler, solgun ağaçlar, sarı güller.

Iki nokta nerelerde kullanılır 4 sınıf?​

Iki nokta nerelerde kullanılır 4 sınıf?
İki nokta, matematikte bölme işareti olarak kullanılmaktadır. Cümle içerisinde tarih belirtirken yay ayraç kullanılır. – Türkiye, 2. Dünya Savaşına (1939 – 1945) katılmadı.

Noktalı virgül nerede kullanılır TDK?​

Noktalı virgül nerede kullanılır TDK?
Ögeleri arasında virgül bulunan sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için veya özneyi belirtmek için noktalı virgül kullanılır.

3 sınıf virgül nerelerde kullanılır?​

3- Virgül: Virgül, cümle içerisindeki sıfat ve zamir gibi aynı göreve sahip kelimeleri birbirinden ayırmak için kullanılır. En beğendiğim özellikleri pozitif, yakışıklı ve kibar olması. Hayatımda gördüğüm en yardımsever, cana yakın ve iyi niyetli insan sensin.

Virgül nerelerde kullanılır ne anlama gelir?​

Virgül nerelerde kullanılır ne anlama gelir?
Cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için ara sözlerin veya ara cümlelerin başına ve sonuna konur: Şimdi, efendiler, müsaade buyurursanız, size bir sual sorayım. Anlama güç kazandırmak için tekrarlanan kelimeler arasına konur: Akşam, yine akşam, yine akşam, Göllerde bu dem bir kamış olsam!

Iki nokta nerelerde kullanılır ve örnekleri?​

Iki nokta nerelerde kullanılır ve örnekleri?
Bir cümleden sonra alıntı bir cümle geliyorsa veya bir söz naklediliyorsa iki nokta kullanılır:
- Çocuk merakla sordu: “Bana ne getirdin?”
- O, başarının sırrını tek kelimeyle açıklar: Azim.
Virgül nerelerde kurulur?​
Bu doğrultuda eş görevli kelime kullanımı, sıralı cümleler, yüklemden uzak düşmüş özneyi belirtmek gibi birçok yerde kullanılmaktadır. Ara söz ve ara cümleler, anlama güç katmak, tırnak içinde alıntı ya da konuşma çizgisi sonraki alıntı cümlesi gibi geniş bir alanda virgül oldukça önemlidir.

Noktalı virgül nedir nerelerde kullanılır?​

Noktalı virgül nedir nerelerde kullanılır?
Noktalı virgül (;), bir noktalama işareti. Çoğunlukla kendi içinde virgülle ayrılmış grupları birbirinden ayırmak ve sıra cümleleri birbirinden ayırmak için; virgülden kuvvetli, noktadan zayıf bir duraksama işareti olarak kullanılır.

3 sınıf iki nokta nerelerde kullanılır?​

3 sınıf iki nokta nerelerde kullanılır?
İki Nokta İşareti
- Kendisiyle ilgili örnek verilecek cümlenin sonuna konur.
- Kendisiyle ilgili açıklama verilecek cümlenin sonuna konur.
- Karşılıklı konuşmalarda, konuşan kişiyi belirten sözlerden sonra konur.
- Edebî eserlerde konuşma bölümünden önceki ifadenin sonuna konur.
- Matematikte bölme işareti yerine kullanılır.

4 sınıfta hangi noktalama işaretleri?​

Nokta (.) Her cümlenin sonuna nokta konur.

Virgül nerelerde kullanılır konu anlatımı?​

Virgül nerelerde kullanılır konu anlatımı?
Virgül sıralı olarak ifade edilen cümleleri de birbirinden ayırmakta yardımcı olur. Tatilde bol bol yürüdüm, eğlendim ve dinlendim. Hitap cümlesi kullanılırken kullanılabilir.

Virgül, Türkçe dilinde kullanımı oldukça önemli olan bir noktalama işaretidir. Virgül, birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konulur. Örneğin:
- Fırtınadan, soğuktan, karanlıktan ve biraz da korkudan sonra bu sıcak, aydınlık ve sevimli odanın havasında erir gibi oldum.
- Sessiz dereler, solgun ağaçlar, sarı güller.

Ayrıca virgül, cümle içerisindeki sıfat ve zamir gibi aynı göreve sahip kelimeleri birbirinden ayırmak için de kullanılır. Örneğin:
En beğendiğim özellikleri pozitif, yakışıklı ve kibar olması.
Hayatımda gördüğüm en yardımsever, cana yakın ve iyi niyetli insan sensin.

Virgül ayrıca ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için de kullanılır. Örneğin:
Şimdi, efendiler, müsaade buyurursanız, size bir sual sorayım.
Anlama güç kazandırmak için tekrarlanan kelimeler arasına konur: Akşam, yine akşam, yine akşam, Göllerde bu dem bir kamış olsam!

Son olarak, virgül hitap cümlelerinde de kullanılabilir. Örneğin: "Tatilde bol bol yürüdüm, eğlendim ve dinlendim, dostlarım."

Virgülün doğru kullanımı cümlelerin anlaşılırlığını arttırır ve dilin akıcılığını sağlar. Bu sebeple virgül kullanım kurallarına dikkat etmek yazılı ifadelerimizde önemlidir.

Geri