AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Virgul nerelerde kullanilir 1 sinif?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Virgül nerelerde kullanılır 1 sınıf?​

Virgül: Birbiri ardına sıralanmış olan eş görevli kelimelerin ve kelime gruplarının arasına konur. Ayrıca uzun cümlelerde yüklemden uzak kalmış olan öznenin sonuna eklenir.

Konuşmalardan önce hangi noktalama işaretleri kullanılır?​

Uzun Çizginin Kullanıldığı Yerler 1) Karşılıklı konuşmalarda, konuşmalardan önce kullanılır. Buna konuşma çizgisi de denir.

4 sınıf kısa çizgi nerelerde kullanılır?​

4 sınıf kısa çizgi nerelerde kullanılır?
1- Satırlara sığmayan kelimeleri ayırmak için kısa çizgi işareti kullanılır. 2- Cümlelerde bir ara sözü ya da bir ara cümleyi belirtmek ve bu cümleleri ana cümleden ayırmak için kelimelerin başına ve sonuna kısa çizgi işareti eklenir. 3- Kelimelerin eklerine ayırmak, köklerini belirlemek için kısa çizgi kullanılır.

Virgül nerelerde kullanılır örnek cümleler?​

Virgül nerelerde kullanılır örnek cümleler?
Virgül, çok sayıda görevi üstlenen bir noktalama işaretidir. Bu bağlamda, cümle içerisinde aynı görevi üstlenen kelimeler ile sıralı cümleler arasına virgül konulmaktadır. Ara söz ve ara cümleler de buna benzer şekilde yüklem kullanılması gerekmektedir.

Virgüllü cümleler nelerdir?​

Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur: Bir varmış, bir yokmuş. Umduk, bekledik, düşündük. (Yakup Kadri Karaosmanoğlu) Fakat yol otomobillere yasak olduğundan o da herkes gibi tramvaya biner, kimse kendisine dikkat etmez.

Çizgi Nerelerde Kullanılır?​

Satıra sığmayan kelimeler bölünürken satır sonuna konur:

Virgül ile cümle kurar mısın?​

Virgül ile cümle kurar mısın?
Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur: Umduk, bekledik, düşündük. (Yakup Kadri Karaosmanoğlu) Fakat yol otomobillere yasak olduğundan o da herkes gibi tramvaya biner, kimse kendisine dikkat etmez. (Falih Rıfkı Atay)
 
Virgül, Türkçe dilinin önemli noktalama işaretlerinden biridir. Eş görevli kelimelerin arasına konulduğu gibi, uzun cümlelerde öznenin sonuna da eklenebilir. Örneğin; "Ali, Veli'ye kitap verdi." cümlesinde olduğu gibi virgül, eş görevli olan "Ali" ve "Veli" kelimelerini ayırmak için kullanılmıştır.

Virgül ayrıca ara söz ve cümlelerin ana cümleden ayrılması için de kullanılır. Örneğin; "Hava çok güzel, dışarıda oyun oynuyoruz." cümlesindeki ara cümle virgül ile ana cümleden ayrılmıştır.

Bu noktalama işareti ayrıca sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için de kullanılır. Mesela; "Umduk, bekledik, düşündük." cümlesindeki virgüllerle sıralı eylemler ayrılmıştır.

Sonuç olarak, virgülün kullanım alanları oldukça geniştir ve doğru bir şekilde kullanıldığında cümlelerin anlamını daha net bir şekilde ifade etmeye yardımcı olur.
 
Geri
Üst