AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Virgul isareti nerelerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Virgül işareti nerelerde kullanılır?​

Kullanım yerleri
Arka arkaya sıralanmış cümleleri ayırmak için ne kullanılır?
1. Birbiri ardına sıralanan, söz dizimi açısından eş görevli sözcük, sözcük grupları ve sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için kullanılır. Yazıda arka arkaya gelen eş görevli kelimeler arasına konur.
Alıntı yapılan cümlelerin başına ve sonuna ne konur?
Başka birinin yazısından veya sözünden, hiç değiştirilmeden yapılan aktarmalar tırnak içinde gösterilir. Alıntı cümle(ler), büyük harfle başlar, noktayla biter.

Virgül nerelerde kullanılır örnek cümleler?​

Virgül, çok sayıda görevi üstlenen bir noktalama işaretidir. Bu bağlamda, cümle içerisinde aynı görevi üstlenen kelimeler ile sıralı cümleler arasına virgül konulmaktadır. Ara söz ve ara cümleler de buna benzer şekilde yüklem kullanılması gerekmektedir.
Gerek gerekse arasına virgül konur mu?
Tekrarlanan bağlaçlardan önce ve sonra da virgül konulmaz: Olayı hem polisten hem de savcılıktan doğrulattım. Gerek yazı işleri müdürü gerek genel yayın müdürü, takdirlerini bildirdi.
Alıntı yapildiginda atlanan yeri belirtmek icin ne kullanilir?
Alıntı yapıldığında atlanan yeri belirtmek için hangi noktalama işareti kullanılır? Bir metinden yapılan alıntılarda, başta, ortada ve sonda atlanan sözcüklerin veya bölümlerin, yeri üç nokta ile gösterilir.

Virgül ile cümle kurar mısın?​

Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur: Umduk, bekledik, düşündük. (Yakup Kadri Karaosmanoğlu) Fakat yol otomobillere yasak olduğundan o da herkes gibi tramvaya biner, kimse kendisine dikkat etmez. (Falih Rıfkı Atay)
Şart kipinden sonra virgül gelir mi?
“Uyarı: Şart ekinden sonra virgül konmaz.” (36. s.) Bu tutum 2012 yılında Türk Dil Kurumunca yayımlanan Yazım Kılavuzu’nda da aynen tekrar edilmiştir.
 
Geri
Üst