AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vinc operatoru kac saat calisir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Vinç operatörü kaç saat çalışır?​

Vinç operatörünün belirli bir çalışma saati yoktur. Vardiya durumuna göre günün her saati çalışabilir.

Vinç operatörleri ne kadar maaş alıyor?​

Vinç Operatörü maaşı ortalama aylık 6314 _TL’dir. En düşük Vinç Operatörü maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 8375 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Vinç Operatörü iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
Kule vinç operatörleri ne kadar alıyor?
Buna göre işe ilk defa başlayan kule vinç operatörleri 2 bin 900 lira maaş kazanır. İş tecrübesi kazanan ve başarılı çalışmalar ile öne çıkan kule vinç operatörleri ortalama 4 bin 500 lira maaş alırlar. Kule vinç operatörleri için en yüksek maaş ise 5 bin 800 lira olarak belirlenmiştir.

Kule vinç operatörü olmak için ne yapmak lazım?​

Kule vinç operatörü olmak isteyen kişilerin öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylanan kurslarda eğitim alması gerekir. Eğitimi tamamlayan kule vinç operatörü adayları, yine MEB tarafından verilen sertifika için sınava katılır. Sınavdan başarıyla ayrılan adaylar, kule vinç operatörü sertifikasını alır.

Kepçe operatörü nasıl öğrenilir?​

Eğitim almayan kişilerin kepçe operatörü olarak çalışması uygun değildir….Kepçe operatörü olmak için şu eğitimleri almak gerekir:
- El-göz ve beden koordinasyonu sağlama,
- G sınıfı ehliyeti eğitimi,
- Hizmet içi ve pratiğe dayalı eğitim,
- Trafik bilgisi eğitimi,
- Motor bilgisi eğitimi,
- İlk yardım ve acil durum eğitimi.
1 vinç kaç ton kaldırır?
Bu makineler çoğunlukla ağır yüklerin kaldırılmasında ve zemine batmış makinelerin kurtarılmasında tercih edilirler. Bum uzunlukları 10–80 metre arasında ya da daha uzun metrelerde ve kapasiteleri de 10ton 150 ton arasında değişir.

En büyük vinç kaç ton kaldırır?​

Japonya’daki Yoshida No.50 isimli 3700 ton kaldırma kapasiteli vinç. Japonya’daki Musashi, kaldırma kapasitesi 3700 ton.

Kule vinç operatörü belgesi nasıl alınır?​

Öncelikle kule vinç operatör ehliyeti veren kurslara müracaat edilir. Daha sonra kursta teorik ve pratik eğitim alınır. Kurs bittikten sonra kule vinç sertifikası almak isteyen kişi teorik ve uygulamalı sınavlara girer. Bu sınavlarda başarılı olunması halinde kule vinç sertifikası almaya hak kazanılır.

Geri