- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Viks ateşi düşürür mü?
Özelikle grip ve nezle gibi kış mevsiminde sık görülen hastalıklarda Vicks kremi hastanın sırtına sürülür. Havlu ile kapanan sırt gece boyu kremi emer. Ateşi düşüren ve terleten krem sayesinde birçok hasta bir sonraki gün çok dana enerjik başlar. Mentol, en doğal ağrı kesicilerden biridir.Aspirinli su ateş düşürür mü?
KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan:”Ateşi düşürmek için sirke veya aspirinli su ile çocuğu yıkamak ya da cilde alkol sürmek yanlış uygulamalardır. Bu uygulamalar çocuğun ateşini düşürmediği gibi ciltten emilerek zehirlenmelere neden olabilir””Ateşi düşürmek için suyun sıcağa yakın ılık olması gerekir.Boğaz enfeksiyonu antibiyotik kaç günde etkisini gösterir?
Boğaz enfeksiyonunun nedeninin beta grubu bakteriler olduğu durumlarda ise ortalama 10 gün boyunca antibiyotik tedavisi uygulanması gerekir.
Boğaz ağrısında ateş kaç gün sürer?
Viral bir enfeksiyonun neden olduğu boğaz ağrısı genellikle beş ila yedi gün sürer ve tıbbi tedavi gerektirmeden kendiliğinden sona erer. Ancak bireyler viral enfeksiyonun neden olduğu ağrı ve ateşi hafifletmek için genellikle hafif ağrı kesicilere yönelebilir.
Limonlu çorap ateşi düşürür mü?
Çorapları limon suyuna batırıp çıkararak, çocuklara giydirmek de ateşi düşürmeye yardımcı olacak etmenlerden birisidir. Serinlik etkisiyle rahatır. Limon yöntemi, ateş düşürücü ilaca destek amaçlı olarak kullanılabilir.Limon suyu ateşe iyi gelir mi?
Çıkan limon suyunu özellikle topuklarına koltuk altlarına ve alnına sürüyorum.Topuklardan emilim çok hızla sağlanıyor limon yedirmek kadar etkili anlayacağınız. Bu sayede hem limonun ateş düşürücü etkisinden hem de gribal enfeksiyonlara karşı olan başarısından yararlanıyorum.Ateş düşürmek için hangi ilaçlar kullanılır?
ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ İLAÇLAR NELERDİR, NE KADAR VERMELİYİM?
Sirkeli su içmek ateş düşürür mü?
Ateş düşürmek için asla kolonya, alkol, sirke ve buz kullanmayın. Bunlar damarları ani olarak büzer ateş hemen düşer gibi olur. Sonrasında ise damarlar genişler ve ateş çok daha fazla yükselir. Özellikle küçük bebeklerde havale riskini artırır.”