- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Vietnam vizesi kaç günde çıkar?
Ekspres vize için çıkış süresi ise ortalama 7 iş günüdür. Bununla birlikte konsolosluğun yoğun olması ya da ek evrak istemesi gibi özel bir durumla karşılaşmanız halinde de vize işlem süresi uzayabilmektedir. Vietnam vize başvurusu için seyahat tarihinden en az 30 gün öncesinde bulunmanız tavsiye edilmektedir.Tayland vizesi ne kadar?
Tayland vize ücreti ne kadar? Tayland tek girişli vize ücreti 40 USD, çok girişli vize ücreti 200 USD olarak belirlenmiştir.Vietnam hangi ülkelere vize uyguluyor?
Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Vietnam ziyaretçileri, Vietnam’ın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar….ABTC’ler aşağıdakilerin vatandaşlarına verilir:
Çin vize istiyor mu?
Çin Vize İstiyor Mu? Çin’e seyahat etmek isteyen Umumi(Bordo) Pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir ancak Hong ve Makau için vize almaya gerek yoktur. Çin’in diğer noktalarına seyahat edilmek istenmesi durumunda tekrar Türkiye’ye gelip buradan başvuru yapmak gerekmektedir.
Hangi Asya ülkeleri vizesiz?
Vize İstemeyen Asya ÜlkeleriVietnam oturma izni nasıl alınır?
Geçici Oturum Kartı (GOK) alabilmek için aşağıda belirtilen evraklar gereklidir.- GOK formu (işleme alınıp doldurulmuş olmalı)
- İki adet 3×4 boyutunda güncel arka fonu beyaz fotoğraf.
- GOK formu isteği için dilekçe.
- Geçerliliği olan vize ya da pasaport fotokopisi.
Tayland Türklerden vize istiyor mu?
TAYLANDTayland Vize İstiyor Mu? Tayland’a gitmek isteyen Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri 30 gün süreyle vizeden muaf iken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Vietnam Türk vatandaşlarından vize istiyor mu?
Vietnam ile Türkiye Devleti arasında turistik seyahatler de dahil vize uygulaması mevcuttur. Resmi pasaport sahipleri 90 günü geçmeyen turistik seyahatler için vize almalarına gerek yoktur, ama umumi pasaport sahipleri bütün turistik seyahatler öncesinde vize almalıdırlar.
Yeşil pasaport 180 günde 90 gün kuralı nedir?
Yeşil pasaportunuz ile vizesiz seyahat hakkınızı 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla yalnızca turistik girişlerde kullanabiliyorsunuz. Bu duruma yeşil pasaport 6 ay kuralı deniyor, yani 6 ay içerisinde en fazla 3 ay kesintisiz olarak kalabiliyorsunuz.Çin’e vize almak kolay mı?
Değerli ziyaretçilerimiz Çin vizesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en zor aldığı vizelerden bir tanesidir. Vize başvurularının sadece İstanbul ve Ankara’dan yapılabiliyor oluşu, Başvuru sahiplerinin geçmişte yasaklı ülkelere seyahat etmesi, Vize başvurularında biyometri uygulamasının başlamış olmasıdır.Türkiye kimden vize istiyor?
Türk hükümeti, 2 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, aşağıdaki ülkelerden gelen pasaport sahiplerine vize gerekmediğini duyurdu: Avusturya, Belçika, Hırvatistan, İrlanda Cumhuriyeti, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya ve Birleşik Krallık.
Hangi bir firmadan Vietnam vizesi alın?
Vietnam vizesi alma 1 Pasaportunuzun görüntüsü ve uçak bileti rezervasyonlarınızı mail veya Whatsapp aracılığıyla firmaya gönderiyorsunuz. 2 Firma başvurunuzu göç idaresine iletiyor. Ortalama 7 iş günü içerisinde vize onay mektubunuz çıkıyor ve belgeniz size… 3 Ödemeyi belge çıktıktan sonra gerçekleştiriyorsunuz. Firma size ödeme yapmadan önce konsolosluğu arayarak belgenin… More
Hangi ülkelerden Vietnam vizesi almak istiyorum?
Vietnam vizesi almak bizler için oldukça çetrefelli bir süreç. Asya ve Okyanusya’yı kapsayan 685 günlük gezimde Vietnam ‘a da gitmek istemiştim. 2012’de Bangkok’taki Vietnam elçiliği başvurumu ret etmişti ve gidememiştim. Türkiye’ye döndükten sonra, 2015’te Vietnam vizesi alıp nihayet gidip Vietnam’ı gezebilme fırsatına eriştim.Hangi koşullar ile Vietnam’a varıyorsunuz?
Vietnam’a vardığınızda havaalanında vize yetkililerine pasaportunuz, vize onay mektubunuz, 2 adet biyometrik fotoğrafınızı ve 25 USD teslim ediyorsunuz. Vizenizi ortalama 15 dk içerisinde basıp veriyorlar. Ardından pasaport kontrolüne geçip Vietnam’a sorunsuz bir şekilde giriş yapıyorsunuz.Hangi ülkelerden Vietnam’a gidebilirim?
Asya ve Okyanusya’yı kapsayan 685 günlük gezimde Vietnam ‘a da gitmek istemiştim. 2012’de Bangkok’taki Vietnam elçiliği başvurumu ret etmişti ve gidememiştim. Türkiye’ye döndükten sonra, 2015’te Vietnam vizesi alıp nihayet gidip Vietnam’ı gezebilme fırsatına eriştim. Bir çok blog veya forumda farklı yollar yöntemler hakkında bilgiler paylaşılmış.