AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vidi ingilizce ne demek?

Editör

Yeni Üye

Vidi ingilizce ne demek?​

İngilizce-Türkçe geldim, gördüm, yendim.

Veni Vidi Vici sözü kime aittir?​

Jül Sezar 21 asır evvel Zile yakınlarında yaşanan savaşta, Farnakes komutasındaki Pontus kuvvetlerini hezimete uğratmış ve böylelikle Roma, Anadolu’nun tek hâkimi olmuştu. Sezar’ın meşhur veni vidi vici, yâni “geldim, gördüm, yendim” dediği yer de burası.

Veni Vidi Vici ne demek Ekşi?​

Veni Vidi Vici ne demek Ekşi?
julius caesar’ın pers hukumdari pharnaces’i yenmesi sonucunda soyledigi latince soz. “gittim, gordum, fethettim(yendim).” anlamindadir.

Geldim, gördüm, yendim hangi şehirde?​

2055 yıl önce Antakya üzerinden Tokat’ın Zile ilçesine gelen Jül Sezar, Pontus kuvvetlerini ağır bir yenilgiye uğratmış ve tarihe geçen sözleriyle zaferini tescillemişti: “Veni, vidi, vici.” Geldim, gördüm, yendim…

Vıcı Vıcı ne demek?​

Veni vidi vici, Latince bir deyiştir. Türkçe karşılığı ise geldim, gördüm, yendim olarak çevrilmiştir.

Veni Vidi Göz açılımı nedir?​

Veni Vidi Göz açılımı nedir?
istanbul bağdat caddesi üzerinde bulunan komikli şakalı göz hastanesi. istanbul kartal’da üsküdar caddesi’nde *bulunan garip isimli göz hastanesi.kuvvetle muhtemel ismi gaius iulius caesar’ın veni vidi vici sözünden esinlenerek ‘geldim gördüm’ demeye getirilmiştir.

Veni Vidi kim?​

Veni, vidi, vici sözü Latince bir sözdür. Bu sözü Jül Sezar 21 asır önce Pontus kuvvetlerini yendiğinde Roma, Anadolu’nun tek hakimi haline gelmiştir. Bu olaydan sonra Sezar burada ‘veni vidi vici’ demiştir. Yani savaş için ‘geldim, gördüm, yendim’ demiştir ve bu sözü söylemiştir.

Zela savaşı hangi şehirde oldu?​

Zela Muharebesi, MÖ 2 Ağustos 47 tarihinde Zela (bugünkü Tokat’ın Zile ilçesi)’da Roma Cumhuriyeti’nin Julius Sezar ile Pontus Kralı VI. Mitridat’ın oğlu II. Farnekes arasında gerçekleşen muharebedir.

Vade vidi vici ne demek?​

Vade vidi vici ne demek?

Veni Vidi Vici hangi savaşta?​

Zela Savaşı’ndaki zaferi anlatan “Veni, vidi, vici” sözleri (Türkçe: Geldim, gördüm, yendim) sözleri yazarak Roma’da bulunan yardımcısı Gaius Matius’a gönderdi.

Sezar Geldim, gördüm, yendim sözünü hangi ilimizde söylemiştir?​

Bu cümle Julius Sezar tarafından Roma senatosu’na yazılmış Zela Savaşındaki zaferini anlatan mektupta geçer. Sezar Türkiye’de Kuzeydoğu Anadolu’daki Tokat ili Zile ilçesinde Pontus’lu Pharnaces II’ye karşı kazandığı zaferin ardından Roma Senatosuna gönderdiği mektupta bu cümleyi kullanmıştır.

No touch lazer mi lasik mi?​

No touch lazer mi lasik mi?
LASIK, femto-saniye türü tedavilerden sonra gözleri uzun süre darbelerden korumak gerekirken, No Touch tedavisinden 3-4 gün sonra artık gözlerin bu tür bir korumaya ihtiyacı kalmaz. Tedavi sonrası 7. günden itibaren denize ve havuza girilmesi mümkündür.

Veni Vidi SGK anlaşması var mı?​

Sağ veya alt taraftaki HIZLI BİLGİ ve RANDEVU FORMU ‘nu doldurun, uzmanlarımız aracılığıyla sizi hemen arayalım, göz hastalıklarıyla ilgili sorularınızı dinleyerek size detaylı bilgi verelim. SGK ve ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI ANLAŞMALARIMIZ VARDIR.

Geldim gördüm yendim anlamı nedir?​

"Geldim, gördüm, yendim" ifadesi, Latince "veni vidi vici" cümlesinin Türkçe karşılığıdır. Bu cümle, Jül Sezar'ın MÖ 47 yılında Zela Savaşı'nda Pontus kuvvetlerini yenerek Roma'nın Anadolu'da tek hakimi olması sonrasında söylediği ünlü bir sözdür. Genel anlamıyla zafer kazanmış olmanın, bir mücadeleyi başarılı bir şekilde sonlandırmanın ifadesidir.

Geri