AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Video oyunlari nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Video oyunları nasıl yapılır?​

Bilgisayar oyunu nasıl yapılır?
- Adım #1: Araştırma yapın ve oyunun kavramsal gelişimini başlatın.
- Adım #2: Oyunun tasarım taslağını oluşturun.
- Adım #3: Hangi yazılım ve donanımlara ihtiyacınız olduğunu belirleyin.
- Adım #4: Geliştirmeye başlayın.
- Adım #5: Oyunu test edin ve insanlara tanıtın.

Oyun grafiklerini kim yapar?​

Çoğu video oyun tasarımcısı işi üç disiplinden birine girer: Oyun Sanatçısı, Oyun Tasarımcısı veya Oyun Programcısı. Seçtiğiniz oyun tasarımı kariyer alanı, günlük faaliyetlerinizi ve sorumluluklarınızı, ayrıca işe alınma becerileri ve eğitim gereksinimlerinizi belirleyecektir.

Oyun tasarımcısı olmak için hangi bölüm?​

Oyun tasarımcısı olmak için hangi bölüm?
Dijital Oyun Tasarımı, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık Sayısal puan türünden tercih edilen bir lisans bölümüdür. DOT bölümü bazı üniversitelerde İletişim Fakültesi kapsamında bulunuyorken, bazı üniversitelerde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi kapsamında yer almaktadır.

Oyun tasarımcısı ne iş yapar?​

Oyun tasarımcısı; dijital ortamlarda oynanan oyunların tasarlanması ve daha sonra kullanıcıyla buluşmasına kadarki süreçlerin tümünde görev alan kişilerdir. Giderek daha fazla popülerleşen bu mesleği icra edenler, bir oyunun programlama, tasarım, animasyon veya sanat işlerinin tamamını yapmaktadır.

Kendi oyunumuzu nasıl yapabiliriz?​

Oyununuzu serbest bırakın.
- Kendinize iyi bir plan hazırlayın: Her şeyden önce bir planınızın olması şart.
- Planınıza uygun bir oyun motoru seçin:
- Uygun programlama dilini öğrenin:
- Projenize başlayın:
- Oyununuza ait görselleri hazırlayın:
- Oyununuzu özelleştirin:
- Oyununuzu serbest bırakın:

Play Store oyunları nasıl yapılır?​

Play Store oyunları nasıl yapılır?
Uygulamanızı oluşturup ayarlama
- Play Console’u açın.
- Tüm uygulamalar > Uygulama oluştur’u seçin.
- Varsayılan dili seçin, uygulamanızın adını Google Play’de görünmesini istediğiniz şekilde ekleyin.
- Projenizin bir uygulama mı yoksa oyun mu olduğunu belirtin.
- Uygulamanızın ücretsiz mi yoksa ücretli mi olduğunu belirtin.

Yazılımcı oyun yapar mı?​

Oyun yazılımcıları, oyun için grafik ve ışık tasarım uzmanlarıyla iç içe çalışarak oyunun ilerleyişini sürekli kontrol etmelidirler. Ayrıca oyunun içinde yer alan sesler için de özel olarak yine kendileri ilgilenmektedir. Oyundaki sesler için oyun motoru seçerek çalışmalar yaparlar.

Oyun Tasarımı Hangi Üniversitelerde Var?​

Dijital Oyun Tasarımı Bölümleri Hangi Üniversitelerde Var?
- İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi (Vakıf)
- İstanbul Bilgi Üniversitesi (Vakıf)
- İstinye Üniversitesi (Vakıf)
- İstanbul Aydın Üniversitesi (Vakıf)
- Beykoz Üniversitesi (Vakıf)
- İstanbul Beykent Üniversitesi (Vakıf)
- İstanbul Nişantaşı Üniversitesi (Vakıf)

Oyun geliştiricisi olmak için ne yapmalıyım?​

Oyun geliştiricisi olmak için ne yapmalıyım?
Üniversitelerin yazılım ve programlama ile ilgili bölümlerinden mezun olanlar ya da yazılım ve programlama konusunda eğitim alanlar, Oyun Geliştiricisi olabilir. Ancak dünya genelinde bakıldığı zaman, herhangi bir eğitim almamasına rağmen oyun geliştiricisi olan kişiler de bulunur.

Animasyon yapanlar ne kadar kazanıyor?​

Animasyon sanatçısının maaşı 4250 TL ile 5700 TL aralığındadır. Animasyon sanatçısı maaş aralığı, çalışılan kuruma ve çalışanın deneyimine göre değişir. Örneğin bu kişiler mesleğe ilk başladıklarında aldıkları maaş 4250 TL civarındadır. Fakat deneyim arttıkça maaş, yaklaşık 5700 TL’ye kadar çıkar.

Çizgi Film ve animasyon ne kadar maaş alır?​

Çizgi Film (Animasyon) Bölümü mezunlarının maaş aralığı ortalama 4250-5400 TL aralığındadır. Yeni mezun birinin maaşı 4250 TL iken 2 sene tecrübeli birinin mezunu 4600 TL civarındadır. Maaşı etkileyen faktörler, mesleki yeterlilik, donanım ve çalışılan sektördür.

Oyun hangi uygulamayla yapılır?​

Oyun hangi uygulamayla yapılır?
Unreal Engine: Unreal Engine da yine Unity gibi sektörün önde gelen oyun yazılımlarından. Unity ile yaptığınız çoğu şeyi Unreal Engine ile de yapabilirsiniz. Lakin Unity kodlama dili olarak C# kullanırken Unreal Engine C++ kullanıyor. İkisi de oyun geliştirmek isteyenler için ücretsiz yazılımlar.

Video oyunları yapmak için bilgisayar oyunlarının nasıl yapıldığını adım adım açıklamışsınız. Araştırma yaparak başlayıp, tasarımı oluşturarak devam edip, geliştirmeye başlamak ve son olarak oyunu test etmek ve insanlara tanıtmak oldukça önemli adımlardır. Ayrıca oyun grafiklerini kimin yaptığı konusunda oyun tasarımcısının, oyun sanatçısı, oyun tasarımcısı veya oyun programcısı olarak üç disipline ayrıldığını belirtmişsiniz.

Oyun tasarımcısı olmak için hangi bölümü tercih etmek gerektiğini ve oyun tasarımcısının ne iş yaptığını detaylı bir şekilde açıklamışsınız. Genel olarak oyun tasarımcıları, dijital ortamda oyunların tasarlanması aşamasından kullanıcılarla buluşana kadar olan süreçlerde görev alan kişilerdir.

Kendi oyununuzu nasıl yapabileceğinize dair detaylı adımları ve Play Store'da oyun yapmak için nasıl bir süreci takip etmeniz gerektiğini anlatmışsınız. Oyun geliştiricilerin oyun için yazılım yapabileceğini ve oyun tasarımı bölümlerinin hangi üniversitelerde olduğunu listelediğinizi görebiliyorum.

Ayrıca oyun geliştirici olmak için gereken adımları ve animasyon sanatçılarının ne kadar kazandıklarını açıklamışsınız. Çizgi film ve animasyon bölümü mezunlarının maaş aralığını belirtirken, oyunların hangi uygulamalarla yapılacağına dair bilgi vermişsiniz.

Genel olarak video oyunları yapımıyla ilgili pek çok detayı paylaştığınız güzel bir bilgilendirme yapmışsınız. Emeğinize sağlık.

Geri