AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Vidalar ne icin kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Vidalar ne için kullanılır?​

Makine elemanlarının hareket ve kuvvet iletiminde kullanılırlar. Bunlar Trapez testere, yuvarlak, kare vidalardır. Kare vida pres ve krikolarda, yuvarlak vida musluklarda, tozlu çalışan makinalarda, trapez vida sonsuz vida ile beraber, testere vida tek yönlü yük taşımada kullanılır.
Kare vidalar nedir?
Kare vidalar üçgen vidalar gibi bağlantı vidaları olmayıp sadece hareket vidası olarak kullanılır çünkü kare dişlerinin yanal yüzeyleri vida eksenine dik konumda olduğundan yeterli derecede sıkma kuvveti sağlayamazlar ayrıca kare vidalarda dişlerin yüzeyleri daha kısadır bu yüzden dış yüzeyleri arasında sürtünme az …

Cıvata dış adımı nedir?​

ADIM (HATVE) (P) (PITCH): Metrik sistemde adım bir civatanın, saplamanın, somunun vs… bir tam tur çevrildikten sonra almış olduğu mesafe, yoldur veya bir civata, somun üzerindeki dişlerde, bir diş dolusu ile bir diş boşluğu arasındaki mesafedir. İnç sistemde ise adım, bir parmakta ki (25.4 mm’ de) diş sayısıdır.
Aşınmış vida nasıl çıkar?
Düz uçlu bir tornavidayı uç kısma yerleştirin ve vidayı güç uygulayarak döndürmeye çalışın. Eğer döndürürken tornavidayı sertçe aşağıya bastırırsanız, kaymayı da önlemiş olacağınızdan yalama vidayı yerinden çıkarabilirsiniz.

Kare vida nasıl açılır?​

NOT: Küçük adımlı vidalar doğrudan doğruya kare vida kelemi ile açılır. Büyük adımlı vidalar ise, önce dar ağızlı bir kalemle vida kanalları boşaltılır. Daha sonra uygun şekilde bilenmiş kare vida kelemi ile vidaya tam profili verilir. Tornada trapez vida çekme işlemlerini yapabileceksiniz.
M10 kaç diş?
Metrik Diş Tablosu

Vida nedir çeşitleri nelerdir?​

Trapez Vidalar: Hareket vidaları olarak kullanılır. Kare Vidalar: Kuvvet iletmek için tercih edilirler. Testere Vidalar: Tek yönlü eğri olduğundan tek yönlü kuvvetlerin uygulandığı alanlarda tercih edilmektedir. Yuvarlak Vidalar: Kum, toz, toprak gibi nemli alanlarda tercih edilmektedir.

Geri