AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Victoria Selalesi kacinci sirada?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Victoria Şelalesi kaçıncı sırada?​

Viktorya Şelaleleri veya Mosi-oa-Tunya dünyanın en görkemli şelalelerindendir. Zambezi Nehrinin üzerinde, Zambiya ve Zimbabve sınırları arasında, bulunur. Şelaleler yaklaşık olarak 1,7 km genişliğinde ve 128 m yüksekliğindedirler….Victoria Şelalesi.
UNESCO Dünya Mirası
Bölge | Afrika
Koordinatlar | 17°55′28″G 25°51′24″D

Victoria Şelalesi Hangi nehrin üzerinde?​

Victoria Şelalesi Hangi nehrin üzerinde?
Dünyanın görkemli doğa harikalarından Victoria Şelalesi 100 metrenin üzerinde derinliğe, 1,7 kilometre genişliğe sahip ve 1989 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Yerel adı “Mosi-oa-Tunya” yani Gürleyen Duman olan şelale, suyunu Zambezi nehrinden alıyor.

Göksu Konya arası kaç kilometre?​

Ancak Konya’nın yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük şehri olması merkez ile şelale arasında ciddi bir mesafenin olmasına neden olmuştur. Bu anlamda Konya’dan yola çıktığınızda Göksu Şelalesi’ne ulaşmak için 115 km kat etmeniz gerekir.

Göksu Şelalesi nereye bağlı?​

Göksu Şelalesi nereye bağlı?
Türkiye’nin baş döndürücü güzelliğe sahip doğal güzelliklerinden biri olan Göksu Şelalesi, Konya ilinin Hadim ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Göksu Şelalesi Konya’ya yalnızca 110 km uzaklıkta bulunan bir bölge olma özelliği taşımaktadır.
Kükreyen duman nerede?​
Biraz dinlendikten ve yemek yedikten sonra, burda olma sebebimize doğru ilerliyoruz heyecanla : Victoria Falls, halk diliyle “Mosi-oa-Tunya” yani “smoke that thunders/kükreyen duman”, Zambia ve Zimbabwe’yi birbirinden ayıran Zambezi nehri üzerinde bulunan, dünyanın en geniş şelalesi.

Türkiye’nin en büyük Şelalesi nerede?​

Türkiye’nin en büyük Şelalesi nerede?
Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Şelalesi Türkiye’nin en büyük şelalesidir. 1700’lü yılların ortasında vadideki bir dağın heyelan sonucunda Tortum Çayı’nı kapatması sonucuyla oluşan Tortum Şelalesi, 48 metre yüksekliği ve 21 metre genişliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Victoria Şelalesi, Zambezi Nehri üzerinde bulunan muhteşem bir doğa harikasıdır. 1,7 km genişliğinde ve 128 m yüksekliğinde olan bu şelale, Zambiya ile Zimbabve arasında yer almaktadır. 1989 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Victoria Şelalesi, yerel adıyla "Mosi-oa-Tunya" yani "Gürleyen Duman" olarak bilinir.

Göksu Şelalesi ise Türkiye'nin Hadim ilçesinde bulunmaktadır. Konya'ya sadece 110 km uzaklıkta olan bu doğal güzellik, Türkiye'nin baş döndürücü güzelliklere sahip şelalelerinden biridir. Yola çıkıp Göksu Şelalesi'ni ziyaret etmek isteyenler, Konya'dan yaklaşık 115 km yol kat etmeleri gerekmektedir.

Türkiye'nin en büyük şelalesi ise Erzurum'un Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Şelalesi'dir. Tortum Şelalesi, 1700'lü yılların ortasında vadideki bir dağın heyelan sonucunda Tortum Çayı'nı kapatmasıyla oluşmuştur. 48 metre yüksekliği ve 21 metre genişliğiyle görülmeye değer bir doğa harikasıdır.

Geri