Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

VHD 35 izolator nerede kullanilir?

Editör

Yeni Üye

VHD 35 izolatör nerede kullanılır?​

Bu tip izolatörler, orta gerilim dağıtım enerji nakil hatlarında iletkenin direğe tespitinde kullanılır.

Izolatörler neye göre seçilir?​

İzolatörler seçimi yapılırken yağmurlu hava, ıslak ortama göre seçilir. İzolatör seçiminde hattın karakteristiği kadar hattın bulunduğu bölgenin (deniz kenarı, demir çelik ve çimento fabrikalarının vb.) kirlilik oranı da dikkate alınır.

N95 izolatör nedir?​

N95 izolatör nedir?
Aster iletkenli tesislerde, N-95 izolatör tipi hem taşıyıcı hem de durdurucu olarak kullanılır. Deniz kenarındaki tuzlu ve nemli bölgeler ile asit, soda, çimento fabrikalarının termik santrallerin olduğu bölgelerde izolasyonu sağlamak için N-95/2 tipi izolatörler kullanılmaktadır.

İzolatör çeşitleri nelerdir?​

İzolatör çeşitleri nelerdir?
İzolatör Çeşitleri: Direnci büyük olan sıcaklığa dayanan elektrik akımına direnç gösteren cam, porselen, silikon ve epoksi reçineden imal edilen elemanlara izolatör denir. Yapıldıkları malzemeye göre: Porselen izolatör, silikon izolatör, epoksi reçineli izolatör ve cam izolatör.

Zincir izolatör ne işe yarar?​

Çok parçalıları 220 kV’ ya gerilime kadar kullanılır. Aynı tip izolatörlerin, uygun gereçler ile birbirlerine eklenmesi ile elde edilen izolatörlere, zincir izolatör denir. Yüksek gerilim havai hat iletkenlerinin taşınmasında kullanılmaktadır.

Izolatörler nedir ne işe yarar?​

Enerji nakil hava hatlarında kullanılan iletkenlerin direklere tespitine yarayan, iletkenleri hem taşımaya hem de toprak ile diğer iletkenlere karşı izole etmeye yarayan şebeke malzemelerine izolatör denir.

Izolatörlü ne demek?​

Izolatörlü ne demek?
Deprem izolatörü, sismik izolatör ismi ile de bilinmektedir. Bu izolatör sayesinde deprem gibi doğal afetlerin binalara uyguladığı yüklerin azaltılması sağlanmaktadır. Bina tabanı ve zemin arasına esnek enerji sönümleyici malzemeler yerleştirilip zeminden binaya geçen deprem kuvvetinin azaltılması sağlanmaktadır.

Sismik yalıtım nedir?​

Sismik yalıtım nedir?
Sismik izolatör, diğer bir adıyla sismik yalıtım depremin hasar potansiyelini düşürmek için binalarda kullanılan yardımcı olan araçdır. Depremde riski en aza indiren sismik izolatör sadece yeni binalara değil eski binalara da uygulanabiliyor.

VHD 35 izolatörler, orta gerilim dağıtım enerji nakil hatlarında iletkenin direğe tespitinde kullanılan bileşenlerdir. Bu izolatörler, enerji iletim hatlarının güvenli ve sağlam bir şekilde dağıtımını sağlar.

Izolatörlerin seçimi yapılırken çeşitli faktörler dikkate alınır. Örneğin, hattın bulunduğu bölgenin iklim koşulları (yağmurlu hava, ıslak ortam gibi), kirlilik seviyesi, hattın karakteristiği gibi faktörler göz önünde bulundurulur. Bu seçim süreci, izolatörlerin verimliliği ve güvenilirliği açısından oldukça önemlidir.

N95 izolatörler, Aster iletkenli tesislerde kullanılan ve taşıyıcı ve durdurucu olarak işlev gören izolatör tiplerindendir. Özellikle deniz kenarındaki tuzlu ve nemli bölgeler ile asit, soda, çimento fabrikalarının bulunduğu alanlarda izolasyonu sağlamak için tercih edilen N95/2 tipi izolatörlerdir.

İzolatör çeşitleri ise genel olarak cam, porselen, silikon ve epoksi reçinelerden imal edilen elemanlardır. Porselen, silikon, epoksi reçineli ve cam izolatörler olmak üzere farklı malzemelerden üretilen çeşitli izolatör tipleri bulunmaktadır.

Zincir izolatörler, yüksek gerilim havai hat iletkenlerinin taşınmasında kullanılan ve çok parçalı bir yapıya sahip olan izolatörlerdir. Uygun gereçlerle birbirlerine eklenerek oluşturulan zincir izolatörler, iletkenlerin tespitinde ve taşınmasında önemli bir rol oynarlar.

İzolatörler, enerji nakil hava hatlarında kullanılan iletkenlerin direklere tespitine yarar ve iletkenleri taşımaya, toprak ile diğer iletkenlere karşı izole etmeye yardımcı olurlar. Bu sayede enerjinin güvenli ve verimli bir şekilde iletilmesi sağlanır.

Sismik yalıtım veya deprem izolasyonu ise binalarda depremin neden olduğu hasar potansiyelini azaltmak için kullanılan bir yöntemdir. Bu teknoloji, deprem sırasında binanın daha az zarar görmesini sağlayarak insanların ve yapıların güvenliğini arttırır. Deprem izolatörleri, binaların tabanı ve zemin arasına yerleştirilen esnek malzemeler sayesinde deprem sırasında binanın hareketini sınırlar ve yıkılma riskini azaltır.

Geri