AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

VGM bursu neden cikmaz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

VGM bursu neden çıkmaz?​

Resmi okullarda örgün eğitim görürken burs almaya hak kazanan öğrencilerin özel okula ya da açık öğretim ortaokuluna, açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmeleri halinde bursları kesilir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu kaç ay verilir?​

Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine yılda 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yılda 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.
Kyk kredi alan vakıf bursu alabilir mi?​
Yükseköğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumundan (KYK) Öğrenim Kredisi Almak Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan Yararlanmaya Engel Midir? Hayır. KYK’dan öğrenim kredisi alan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan yararlanabilirler.

Vgm bursu her sene verilir mi?​

Vgm bursu her sene verilir mi?
Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine yılda 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yılda 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile VGM Bursu verilir.

VGM bursu ne kadar 2022?​

VGM bursu ne kadar 2022?
2021-2022 eğitim yılında VGM burs yardımlarında artışa kararı aldı. Ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlendi.

VGM bursu her sene verilir mi?​

KYK bursu ve vakıf bursu alabilir mi?​

Özel bursları almak ya da başvurmak KYK bursu almaya engel midir? Hayır, özel bursları almak ya da başvurmak KYK kredisi / bursu almanıza engel olmaz. KYK kredisi/bursu almanıza engel olan burslar, diğer devlet bursları yani MEB Öğretmenlik Bursu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları gibi burslardır.
Vakıflar Genel Müdürlüğü bursunu kimler alamaz?​
Özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler ile ailesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı alan başka bir kardeşi olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ile Vakıflar Genel Müdürlüğünden …

VGM bursu kaç yıllık?​

VGM bursu kaç yıllık?

VGM bursu çeşitli kriterlere bağlı olarak verilen bir eğitim yardımı olduğundan, her sene ya da her öğrenci için farklı sürelerde verilebilir. Örneğin, yükseköğrenim bursu genellikle bir önlisans veya lisans programı boyunca yılda 8 ay süreyle (Ekim-Mayıs) verilirken, ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yılda 9 ay süreyle (Ekim-Haziran) verilmektedir.

VGM bursu 2022 yılında da devam etmekte olup, 2021-2022 eğitim yılında yapılan artışla birlikte, ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL ve yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

KYK bursu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bursunu aynı anda almak mümkündür. Özel bursları almak ya da başvurmak KYK kredisi almaya engel teşkil etmez. Ancak KYK kredisi/bursu almanıza engel olan burslar, genellikle diğer devlet bursları olan MEB Öğretmenlik Bursu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları gibi burslardır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursunu alamayacak durumda olan kişiler arasında özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler, ailesinde VGM Eğitim Yardımı alan başka bir kardeşi olan öğrenciler, kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler bulunmaktadır.

VGM bursunun kaç yıllık olduğu konusunda kesin bir bilgi verilmemiştir. Ancak genellikle öğrencilerin eğitim süreci boyunca başvuru şartlarını sağladıkları sürece VGM bursu almaya devam edebilirler. Bu nedenle, öğrencilerin her yıl başvuru şartlarını kontrol etmeleri ve gerekli işlemleri yapmaları önemlidir.

Geri