AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

VF de nabiz olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

VF de nabız olur mu?​

Ventriküler fibrilasyon (VF), hızlı ventriküler taşikardi (VT), nabızsız elektriksel aktivite (NEA) ve asistoli nabızsız kardiyak arrest ritmleridir.
Asistolde şok uygulanır mı?
asistol;sadece cpr ve adrenalin(3-5 dk lık aralarla) uygulanabilecek olağanüstü bir durumdur. defibrile edebileceğimiz bir elektrik aktivitesi yoktur,şok uygulamak hastaya sadece zarar verir.defibrilasyon sadece elektriksel aktivitesi olan(ventriküler fibrilasyon,nabızsız ventriküler taşikardi) kalbe uygulanır.

Temel yaşam desteğinde kompresyon ventilasyon sayısı nedir?​

Kompresyon sayısı dakikada 100 ve kompresyon derinliği 1.5-2 inches(yaklaşık 4-5 cm) olmalıdır. Her kompresyondan sonra göğüsün yeniden geri çekilmesine izin verilmeli, kompresyon ve relaksasyon süresi yaklaşık olarak eşit olmalıdır.
VF notu ne demek?
c) Bir dersten FF veya K harf notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız olmuş sayılır. ç) Bir dersten VF harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız olmuş sayılır.
Ventriküler fibrilasyon (VF) en önemli kardiyak arrest ritmidir. Ventriküller aniden 500 vuru/dakikaya varan hızda kasılmaya çabalar. Hızlı ve düzensiz elektriksel aktivite ventrikülleri senkronize şekilde kasılamayacak duruma getirerek ani kardiyak output kaybına yol açar.
Asistolde hangi ilaç kullanılır?
ACLS kılavuzuna gore asistoli algoritmasında önerilen ilaçlar adrenalin (ya da vazopressin) ve atropindir. PEA ile ilişkili kalp durmasında ise önerilen adrenalin (ya da vazopressin), atropin ve bazı durumlarda kullanılan sod-yum bikarbonattır.

Pediatrik temel yaşam desteğinde kompresyon ventilasyon oranı nedir?​

Tek kurtarıcı için kompresyon ventilasyon oranı 30:2 olmalıdır. Başlangıçta 30 göğüs kompresyonu yaptıktan sonra hava yolu açılmalı ve 2 soluk ve- rilmelidir. Bebeklerde, ağızdan ağıza ve buruna be- raberce solunum yapılmalıdır. Her soluk yaklaşık 1 saniye sürmelidir.
 
Geri
Üst