AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Veteriner Teknikerligi Hangi bolum?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.353
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Veteriner Teknikerliği Hangi bölüm?​

Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü, hem açık öğretimde hem de meslek yüksek okullarında yer alan bir ön lisans programıdır. Öğrencilerin zorunlu staj süresi 30 gündür. Bu stajlar veteriner kliniklerinde ve laboratuvarlarda yapılır.

Veterinerlik Bölümü sayısal mı?​

Veterinerlik Bölümü, öğrencilerin TYT ve AYT sınavlarından aldığı sayısal puan yürüne göre öğrenci alıyor. Bu bölümde okuyacak kişilerin sayısal becerisinin yüksek olması gerekir.

2 yıllık veteriner ne iş yapar?​

2 yıllık veteriner ne iş yapar?
Bölümden mezun olan öğrenciler Laboratuvar ve Veteriner hizmetleri alanlarını kapsayan araştırma laboratuvarları, veteriner sağlık hizmetleri, hayvan yetiştirme ve besleme gibi alanlar da iş yapabilmektedirler. Ayrıca 2 yıllık ön lisans bölümünden mezun olan öğrenciler eğitim hayatlarına devam edebilmektedir.

2 yıllık veterinerlik bölümü var mı?​

2 yıllık veterinerlik bölümü var mı?
Laborant ve Veteriner Sağlık bölümünde, 2 yıllık önlisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin zorunlu 30 gün stajları bulunmaktadır.

Veteriner olmak için lisede hangi bölüm okunmalı?​

Veteriner olmak için 5 yıllık Veterinerlik Fakültesinden mezun olmak gerekmektedir. Veteriner Sağlık Teknikerliği bölümünden mezun olan kişiler de stajını tamamladıktan sonra klinik ve hayvan hastanesi açabilir.

Veteriner Teknikeri devlette ne yapar?​

b) Hayvanlara şap, şarbon, kuduz gibi koruyucu aşılar yapmak, c) Hastalık çıkan yerlerde sağlık tedbirleri almak, d) Hasta hayvanların ayrılmasını ve buna ilişkin bürokratik işlemleri yürütmek,e) Hayvan ıslahında (tabi ve yapay tohumlamada) görev almak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Veteriner Teknikeri kaç puanla atanır?​

Veteriner Teknikeri kaç puanla atanır?
Veteriner Sağlık Teknikeri Önlisans KPSS Atama Taban Puanları
Kadro Unvanı | Atama Yılı | En Düşük Taban Puan
VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ | 2020/1 | 83,51549
VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ | 2019/2 | 84,96748
VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ | 2018/1 | 85.76814
VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ | 2017/2 | 85,46846
 
Veteriner Teknikerliği, Laborant ve Veteriner Sağlık bölümünde yer alan bir ön lisans programıdır. Bu bölüm, açık öğretimde ve meslek yüksek okullarında okutulmaktadır. Programın zorunlu staj süresi 30 gündür ve stajlar genellikle veteriner kliniklerinde ve laboratuvarlarda gerçekleştirilir.

Veterinerlik Bölümü ise öğrencilerin TYT ve AYT sınavlarından aldığı sayısal puanlara göre öğrenci alır. Bu bölümde okuyacak kişilerin sayısal yeteneklerinin yüksek olması beklenmektedir.

2 yıllık veterinerlik bölümünden mezun olan kişiler, Laboratuvar ve Veteriner hizmetleri alanlarını kapsayan araştırma laboratuvarları, veteriner sağlık hizmetleri, hayvan yetiştirme ve besleme gibi alanlarda iş yapabilirler. Ayrıca, bu bölümden mezun olan öğrenciler eğitim hayatlarına devam edebilirler.

Veterinerlik Fakültesinden mezun olanlar, 5 yıllık eğitim sürecini tamamlayarak veteriner olurlar. Veteriner Sağlık Teknikerliği bölümünden mezun olan kişiler ise stajlarını tamamladıktan sonra klinik ve hayvan hastanesi açabilirler.

Veteriner Teknikeri devlette çalıştığında, hayvanlara koruyucu aşılar yapar, hastalık çıkan yerlerde sağlık tedbirleri alır, hasta hayvanların ayrılmasını ve bürokratik işlemleri yürütür, hayvan ıslahında görev alır.

Veteriner Sağlık Teknikeri önlisans KPSS atama taban puanları değişkenlik göstermektedir. Örneğin, 2020/1 atama yılında en düşük taban puanı 83,51549 iken, 2019/2 atama yılında en düşük taban puanı 84,96748 olarak belirlenmiştir. Atama yılına ve diğer şartlara göre bu taban puanları değişebilir.
 
Geri
Üst