AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Vertigoya ne iyi gelir evde?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.390
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Vertigoya ne iyi gelir evde?​

Elma sirkesi ağrı kesici özelliği ile her hastalığa karşı etkili olmaktadır. Vertigonun meydana getirdiği baş dönmesini ve ağrısını bir kaşık elma sirkesi ile giderebilirsiniz. Baş dönmesi yaşanan anlarda 2 kaşık bal ve 1 kaşık sirkeyi karıştırıp için. Bu macun dönme hissini sakinleştirecektir.

Vertigodan kurtulmak mümkün mü?​

Dr. Bülent Şerbetçioğlu, pozisyonel vertigonun çoğunlukla kadınlarda rastlandığını belirterek, ‘Halk arasında pozisyonel baş dönmesi olarak bilinen tarzdaki vertigo ilaçla tedavi edilemez. Kulaktaki kristallerin oynaması mekanik tedaviyle düzeltilir.
Vertigo atağında ne olur?​
Aniden ortaya çıkabilir. Şiddetli Vertigo atakları birkaç saniye sürebileceği gibi 24 saate kadar uzayabilir. Baş dönmesine aynı zamanda bulantı, kusma, terleme, kulak çınlaması, işitme kaybı, kulakta dolgunluk hissi, ateş, görme bozukluğu, halsizlik, kuvvet kaybı ve hissizlik eşlik edebilir.

Apakah gejala vertigo?​

Apakah gejala vertigo?
Gejala vertigo 1 Pusing sampai ruangan atau lingkungan sekitarnya terasa berputar-putar 2 Tubuh jadi tidak seimbang 3 Ingin mual dan muntah 4 Sakit kepala 5 Telinga berdengung atau tinitus 6 Telinga terasa penuh atau bergemuruh 7 Berkeringat 8 Bola mata bergerak tak terkendali, biasanya dari satu sisi ke sisi lainnya

Apakah penderita mengalami vertigo dengan tingkat keparahan?​

Apakah penderita mengalami vertigo dengan tingkat keparahan?
Penderita dapat mengalami vertigo dengan tingkat keparahan yang berbeda-beda. Tergantung tingkat keparahan, vertigo dapat berlangsung selama beberapa menit atau jam. Jika vertigo yang dialami cukup berat, berisiko membuat penderitanya terjatuh. Pada dasarnya, vertigo perlu mendapatkan penanganan dengan segera.

Apa yang bisa dicegah dengan vertigo?​

Vertigo bisa dicegah dengan beberapa cara, antara lain: 1 Tidur dengan posisi kepala lebih tinggi. 2 Duduk diam sejenak saat bangun tidur. 3 Gerakkan kepala secara perlahan. 4 Hindari posisi membungkuk, agar vertigo tidak kambuh.

Siapa orang yang bisa mengalami vertigo?​

Vertigo bisa dialami semua orang. Namun, umumnya pengidap vertigo adalah kalangan orang lanjut usia (lansia) di atas 65 tahun. Melansir Medical News Today, penyebab vertigo bisa berasal dari gangguan telinga bagian dalam, otak, atau masalah saraf sensorik. Vertigo bisa bersifat sementara, menetap, atau kambuhan.
 
Elma sirkesinin ağrı kesici özellikleriyle vertigo gibi baş dönmesi ve ağrıya neden olan durumları hafifletebileceği belirtilmektedir. Bu durumda, bir kaşık elma sirkesi tüketmenin faydalı olabileceği ifade edilmektedir. Ayrıca, baş dönmesi yaşandığında 2 kaşık bal ve 1 kaşık sirkeyi karıştırarak tüketmek de baş dönmesini sakinleştirebileceği belirtilmiştir.

Vertigodan kurtulmanın mümkün olduğu vurgulanmıştır. Pozisyonel vertigonun genellikle kadınlarda görüldüğü ve ilaçla tedavi edilemeyen bir durum olduğu ifade edilmiştir. Bu tür vertigo vakalarında kulaktaki kristallerin mekanik tedavi ile düzeltilebileceği belirtilmiştir.

Vertigo ataklarının aniden ortaya çıkabileceği ve şiddetli atakların birkaç saniye ile 24 saat arasında sürebileceği açıklanmıştır. Baş dönmesine ek olarak bulantı, kusma, terleme, kulak çınlaması, işitme kaybı, kulakta dolgunluk hissi, ateş, görme bozukluğu, halsizlik, kuvvet kaybı ve hissizlik gibi belirtiler eşlik edebileceği ifade edilmiştir.

Vertigo belirtileri arasında baş dönmesi, vücudun dengesiz hissetmesi, mide bulantısı ve isteği, baş ağrısı, kulak çınlaması, kulak dolgunluk hissi, terleme, göz hareketleri gibi belirtiler sıralanmıştır.

Vertigo çekenlerin şiddet derecesine göre farklı belirtilerle karşılaşabileceği ve durumunun birkaç dakika veya saate kadar sürebileceği belirtilmiştir. Ağır vertigo durumunda düşme riskine işaret edilmiş ve vertigonun acil tedavi gerektirdiği vurgulanmıştır.

Vertigoyu önlemek için başınızı yüksekte tutarak uyumak, yataktan kalkarken oturarak beklemek, yavaşça başınızı çevirmek ve bükülmek gibi durumlardan kaçınmak önerilmektedir.

Vertigo, herkesin yaşayabileceği bir durum olmakla birlikte genellikle 65 yaş ve üstü yaşlı bireylerde daha sık görüldüğü belirtilmiştir. Vertigonun iç kulak, beyin veya duyu sinirlerindeki sorunlardan kaynaklanabileceği ve geçici, kalıcı veya nükseden bir rahatsızlık şeklinde ortaya çıkabileceği ifade edilmiştir.
 
Geri
Üst