Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Verimlilik hesabi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Verimlilik hesabı nedir?​

Verimlilik hesabı verimlilik analizi demektir. Girdi ve çıktıların analiz edilerek oranlanması sonucunda verimlilik hesaplanmaktadır. Buradaki girdi, çalışmaya dahil olan verileri içermektedir. Süreç sonucunda yer alan çıktı ise girdilerin ne kadar başarılı olduğunu gösteren veridir.
Verimliliğin önemi nedir?
Verimlilik, işletmenin başarı derecesini ve kârlılık durumunu gösterir. Verimlilik, işletme yönetimi açısından da önemlidir: Verimlilik oranları ve verimliliğin ölçülmesi işletmelerin genel işleyişlerini ve başarı derecesini ortaya koyan önemli göstergelerdir.
Fiziksel verimlilik ne demek?
Birinci ölçüte göre fiziksel verimlilik, çalışan bir işçiye düşen fiziki üretim miktarı; ikinci ölçüte göre de çalışılan saat başına üretim miktarı cinsinden ifade edilir (Doğan, 1998).

Üretimde Verimlilik nasıl artar?​

Üretimde Verimlilik Nasıl Artırılır?
- Çalışma planının doğru yapılması,
- Kaynakların daha etkili kullanılması,
- Aynı kaynaklardan daha fazla ürün ve hizmet elde edilebilmesi ya da,
- Aynı ürün ve hizmetlerin daha az kaynak kullanılarak üretilebilmesi,
- Teknolojik ve teknik gelişmelerin üretim sürecine dahil edilmesi,
Verimlilik artışı nedir?
Verimliliği yükseltmek demek, eldeki emek, sermaye ve toprak gibi üretim faktörlerinden eskisine göre daha çok ürün elde etmek demektir. Verimlilik artışları bireylerin yaşam koşullarını derinden etkilemektedir.
Verimlilik ne demektir kısaca?
Aslında verimlilik, üretken olma olarak açıklanabilir. İşletmenizin başarısı ve sürekliliğini sağlayacak olan çalışma ve üretkenliğinizi belirtir. Basitçe, üretim sürecine sokulan çeşitli faktörlerle (girdiler) bu sürecin sonunda elde edilen ürünler (çıktılar) arasındaki ilişkiyi ifade eder.
Yani verimliliğin belirlenmesindeki ölçütler değişik şekillerde belirlenebilmektedir. Buna göre; fiziki ve parasal verimlilik, ortalama ve marjinal verimlilik, mikro ve makro verimlilik, kısmi ve toplam verimlilik olmak üzere verimlilik değişik yöntemlerle hesaplanmaya çalışılmaktadır.
 
Geri
Üst