Verilerin siniflandirilmasi neden onemlidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
133.886
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Verilerin sınıflandırılması neden önemlidir?​

Temel düzeyde, sınıflandırma süreci verilerin bulunmasını ve alınmasını kolaylaştırır. Risk yönetimi, uyumluluk ve veri güvenliği söz konusu olduğunda veri sınıflandırması özellikle önemlidir. Veri sınıflandırması hassas verilerin uygun biçimde kullanılmasını sağlamada önem teşkil etmektedir.
Veri sınıflandırma nasıl yapılır?
Kullanıcı tabanlı sınıflandırma; yetkili personel tarafından dosyaların yargısal kriterler çerçevesinde manuel olarak sınıflandırılmasıdır. Otomatik veri sınıflandırma; Boldon James ve TITUS gibi otomasyon araçları kullanılarak sistemlerdeki veriler tespit edilir, analiz edilir ve uygun sınıflandırma kategorisi atanır.

Bilgileri sınıflandırma ne demek?​

Sınıflandırmanın esas amacı, yeryüzünde bulunan canlıları, akrabalık ilişkilerine göre gruplandırmak ve bu sayede de düzenli bir sistem içinde çalışılmasını kolaylaştırmaktır. Bu amaca hizmet veren bilim dalı ise “Sistematik” veya “Taksonomik” olarak bilinir.
Sınıflandırma ile ilgili ilk çalışmaları yapan kimdir?
İlk sınıflandırma Yaşam formlarının sınıflandırılmasına ait bilinen en eski çalışma, Yunan filozof Aristoteles (Aristo) (MÖ 354-291) tarafından yapılmıştır.
Sınıflandırmada, bir veri kümesi (data set) birbirinden farklı ve önceden belirlenmiş sınıflardan birine atanmasıdır. Sınıflandırma algoritmaları, verilen eğitim kümesinden hangi veriyi hangi sınıfa atayacağını öğrenir. Daha sonra test verilerini doğru sınıflara atamaya çalışır.
Canlıları sınıflandırmaya neden ihtiyaç duyarız?
Sınıflandırma yapmak bilimsel olarak çalışmaların ve araştırmaların yapılmasını kolaylaştırmaktadır. İnsanlar bilimsel olarak canlıların sınıflandırılmasını sağlayarak ortaya koydukları incelemelerin literatüre geçmesini kolaylaştırır. Canlıların sınıflandırılması yapay ve doğal olarak meydana gelmektedir.
 
Geri
Üst