AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Verileri bir blok zinciri bloguna yazildiktan sonra degistirmek mumkun mudur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Verileri bir blok zinciri bloğuna yazıldıktan sonra değiştirmek mümkün müdür?​

Her blok tipik olarak işlem verilerini, önceki bloğun bir kriptografik hash fonksiyonunu ‘nu, bir zaman damgasını içerir. Tasarım gereği, bir blok zinciri, kayıtların sonradan değiştirilmesine dirençlidir.

Blok zinciri nerede kullanılır?​

Blokzincirin genel olarak uygulama alanları şunlardır:
- Bankacılık.
- FinTech.
- Para Transferleri.
- Değerli Belgelerin Yaratılması ve Saklanması
- E-Ticaret ve Ödemeler.
- Hisse Senetleri ve Borsalar.
- E-Noter.
- Kişiden Kişiye Borçlanma ve Dağıtık Yapılı Kredi Sistemleri.

Medium blockchain nedir?​

Medium blockchain nedir?
Blockchain veya Türkçe olarak blok zinciri basitçe birbirini takip eden bloklardan oluşan bir dizi. Zincire eklenen her blok zinciri bir önceki bloğa ait şifrelenmiş bir değeri kendi bloğuna alıyor. Böylece her blok mutlaka birbirini takip etmek zorunda.

Konsorsiyum blockchain nedir?​

Herkesin blokları doğrulayabileceği açık bir sistem ya da sadece tek bir varlığın üreticileri blok olarak atadığı kapalı bir sistem yerine, bir konsorsiyum zinciri, eşit derecede güçlü tarafların doğrulayıcı olarak işlev gördüğü sistemlerdir.

Avalanche blok zincirinde tam blok üreten doğrulayıcılar olarak kaç düğüm katılabilir *?​

Avalanche, alt ağ (subnet) başına saniyede yaklaşık 4500 işlem yapabilir, bunu da sadece 2 CPU çekirdeği ve 4 GB bellek gibi mütevazı bir donanım gereksiniminin sağlayacağı maksimum gayrimerkezilik ve 2.000’den fazla düğümden (node) oluşan bir doğrulayıcı boyutuyla sağlar.

Kendi blok zinciri olan Coinler hangileri?​

Kendi blok zinciri olan Coinler hangileri?
Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cashve Litecoindâhil olmak üzere neredeyse tüm kripto para birimleri blok zinciri ağları tarafından korunmaktadır.
Blockchain nedir nerelerde kullanılır?​
Blockchain Nasıl ve Nerelerde Kullanılır? Blockchain tabanlı uygulamalar ve platformlar sayesinde, para transferleri, tedarik zincirleri, ödül programları, nesnelerin interneti (IoT) ağ yönetimi, reçeteli ilaçların takibi, gıda güvenliği gibi birçok alanda kullanımı mevcut.
Blockchain Coinleri hangileri?​
Kripto para birimleri listesi
No. | İsim | Sembol
1- | Bitcoin | BTC
2- | Ethereum | ETH
3- | Binance Coin | BNB
4- | Tether | USDT

Konsorsiyum blok zinciri nedir?​

Konsorsiyum blok zinciri nedir?
Konsorsiyum Blockchainler Herkesin blok doğrulayabildiği açık bir sistem ya da blok üreticilerinin tek bir birim tarafından atandığı kapalı bir sistem yerine konsorsiyum zincirlerinde doğrulayıcılar olarak çalışan az sayıda ve eşit derecede güçlü partiler yer alır.

Avalanche C Chain ne demek?​

X-Chain, Avalanche’ın yerel tokeni AVAX’ı ve diğer kripto paraları yaratmak ve alıp satmak için merkeziyetsiz bir platformdur. C-Chain, kullanıcıların akıllı sözleşmeler yaratmasının yanı sıra DApp’lerle ve DeFi hizmetleriyle etkileşim kurmasına da imkan tanır.

Avalanche Node Nedir?​

Node: Avalanche ağındaki her bir node bir bilgisayardır. Node kurmak için ihtiyacınız, sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayar veya bir servis sağlayıcıdan kiralanan bir VPS’dir. Staking: Proof of stake(PoS) yapısındaki ağlarda işlemleri doğrulayan node’lara belli oranlarda ödül verilir.

Blockchain teknolojisi ile neler yapılabilir?​

Blockchain teknolojisi ile neler yapılabilir?
Blockchain, yani Blok Zinciri, bloklardan oluşan zincir yapıyı tanımlıyor. Blockchain, dağınık yapıda bir veritabanı sistemi olarak şifrelenmiş işlemlerin takibini sağlar. Blockchain, iş ağında yer alan işlemlerin kaydedilmesi ve varlıkların takip edilmesi gibi süreçleri kolaylaştırmaktadır.
 
Verileri bir blok zinciri bloğuna yazdıktan sonra değiştirmek mümkün müdür" başlıklı bu blok zincirine dair pek çok önemli noktaya değinilmiş. Blok zincirinin temel özellikleri üzerine bilgi verilirken, blok zincirinin nerede kullanılabileceği ve hangi alanlarda fayda sağladığına dair bilgiler de paylaşılmış. Bunun yanı sıra, Medium blockchain, konsorsiyum blockchain, Avalanche blok zinciri, kendi blok zinciri olan coinler ve Avalanche C Chain gibi konular ele alınmış.

Kısacası, verilerin blok zincirine yazıldıktan sonra değiştirilmesinin zor olduğu, blokzincirin genel kullanım alanlarının bankacılıktan FinTech'e, e-ticaretten e-noterlik hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede olduğu ve kripto para birimlerinin çoğunun kendi blok zincirine sahip olduğu belirtilmiş. Ayrıca, konsorsiyum blockchain, Avalanche blokzinciri ve Avalanche Node gibi konular da detaylı bir şekilde ele alınmış.

Son olarak, blok zinciri teknolojisinin neler yapılabilir olduğu hakkında bilgi verilerek, blockchainin dağınık yapıda bir veritabanı sistemi olarak işlemlerin takibini sağladığı ve süreçleri kolaylaştırdığı vurgulanmış. Bu bilgiler, blok zinciri ve kripto para dünyasına ilgi duyan herkes için faydalı olabilir.
 
Geri
Üst