- Konu Yazar
Veri tabanları hangi alanlarda kullanılır?
Bilgisayarlar veritabanının sıklıkla kullanıldığı yerlerdir ancak veritabanı sadece bilgisayarlarda kullanılmamaktadır. İnternet ortamındaki sözlüklerde, hastanelerde, cep telefonlarında, otomasyon hizmetlerinde veritabanı kullanılmaktadır. İnternet üzerinde yer alan tüm bilgiler de veritabanına kayıt edilmektedir.Veri tabanı uzmanı nasıl olunur?
Veri tabanı uzmanı olmak isteyen kişiler, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği gibi bölümlerde eğitim almalıdır. Veri tabanı uzmanı, veri tabanı sistemlerinin kurulumu, tasarımı ve güvenliği ile ilgilenen uzmandır.Veritabanı genellikle bir bilgisayar sisteminde elektronik olarak depolanan yapılandırılmış bilgi veya veriden oluşan düzenli bir koleksiyondur. Veritabanı genellikle bir veritabanı yönetim sistemi (DBMS) ile kontrol edilir.
Veri tabanı programları nedir?
Veri tabanı programları nedir?Veritabanı elektronik bir bilgisayar sisteminde depolanan ve belirli ölçütler doğrultusunda yapılandırılmış verilerden oluşan düzenli bir koleksiyon olarak tanımlanıyor. Veritabanları genellikle bir Database yönetim sistemi tarafından kontrol ediliyor.
Veri tabanı uzmanı neleri bilmeli?
Veri tabanı uzmanı neleri bilmeli?Veri tabanı uzmanları uygulama yazabilmeli, SQL veri tabanlarını yönetebilmeli ve kodlarla çalışabilmelidir. Veri tabanı yazılım bilgisi (Oracle, MySQL, SyBase, SQL Server) olması gerekir. UNIX, Windows ya da MVS güçlü Shell betikleri bilgisi olmalıdır. Teknik İngilizce bilgisi yeterli olmalıdır.
Veri tabanı aşamaları nelerdir?
1. İhtiyaç Analizi- İhtiyaç Analizi. Veri tabanı gereksinimleri belirlenir.
- İhtiyaç Analizi. Veri tabanı gereksinimleri belirlenir.
- ER Diagram. ER diagram bir veritabanı tasarımını ifade etmek için kullanılan bir gösterimdir.
- İlişkisel Model.
- İlişkisel Model.
- Normalizasyon.
- Normalizasyon.
- Sonuç