Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Veri tabani yazilimlari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Veri tabanı yazılımları nelerdir?​

Veri tabanı yönetim sistem yazılımları
- Berkeley DB.
- FileMaker.
- Firebird.
- MS Access.
- MS SQL.
- MySQL.
- OOo Veri Tabanı
- Oracle.

Literatür taramasında kullanılan veri tabanları nelerdir?​

Popüler Veri tabanları Hakkında Hızlı Kılavuz – Web of Science, Scopus ve PubMed
- Multidisipliner Çalışmalar İçin Uygun Olan Veri tabanları İyi bir literatür taraması yazmak, herhangi bir iyi araştırma için çok önemlidir.
- “Web of Science” Veri tabanı
- “Scopus” Veri tabanı
- “PubMed” Veri tabanı

Ilişkisel veri tabanları nelerdir?​

Ilişkisel veri tabanları nelerdir?
İlişkisel veritabanı, birbiriyle ilişkili veri noktalarını depolayan ve bunlara erişim sağlayan bir veritabanı türüdür. İlişkisel veritabanları, veriyi tablolarla temsil etmenin sezgisel, kolay anlaşılır bir yolu olan ilişkisel modeli temel alır.

Veri tabanı ne iş yapar?​

Veri Tabanı ( Databese ) Ne İşe Yarar? Farklı yazılım’ları bulunan veri tabanı türlerinin her birinin temel amacı verileri saklamak ve yönetebilmektir. Bu sistemde bilgiler tablolar ile saklanır. Bu sayede her bilgi birden fazla alan tarafından tanımlanır.

Veri tabanı yönetim sistemi programları nelerdir?​

Popüler Veritabanı Yönetim Sistemleri
- Oracle Database.
- Adaptive Server Enterprise.
- Microsoft Access.
- IBM DB/2.
- Informix.
- Microsoft SQL Server.
- Microsoft Visual FoxPro.
- PostgreSQL.

Işletim veritabanı sistemleri nelerdir?​

Işletim veritabanı sistemleri nelerdir?
En Popüler 5 Veritabanı Sistemi
- MySQL. MySQL, dünyada en popüler olan veri tabanı sistemlerinden birisidir.
- Oracle. Microsoft’tan sonra ikinci büyük yazılım şirketi olan Oracle, veri tabanı teknolojileri ile öne çıkmaktadır.
- 3. SQLite.
- PostgreSQL.
- 5. Firebird.
Literatür taraması modeli nedir?​
Bir araştırmanın en önemli aşamalarından biri literatür taramasıdır. Literatür taraması araştırma konusunun haritasının çıkarılması sürecidir. Benim araştırdığım konu daha önce çalışılmış mı? Kimler çalışmış?
İlişkisel veri tabanı modeli nedir?​

Veri tabanı yazılımları, verilerin depolandığı, yönetildiği ve erişildiği programlardır. Farklı veri tabanı yazılımları farklı özelliklere sahiptir ve farklı ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmışlardır.

1. **Veri Tabanı Yönetim Sistem Yazılımları:**
- Berkeley DB
- FileMaker
- Firebird
- MS Access
- MS SQL
- MySQL
- OOo Veri Tabanı
- Oracle

2. **Literatür Taramasında Kullanılan Veri Tabanları:**
- Web of Science
- Scopus
- PubMed

3. **İlişkisel Veri Tabanları:**
İlişkisel veri tabanları, ilişkisel modeli temel alarak verileri tablolarla temsil eden ve veri noktaları arasında ilişkiler kuran veri tabanı türleridir.

4. **İşletim Veritabanı Sistemleri:**
- MySQL
- Oracle
- SQLite
- PostgreSQL
- Firebird

5. **Veri Tabanı Yönetim Sistemi Programları:**
- Oracle Database
- Adaptive Server Enterprise
- Microsoft Access
- IBM DB/2
- Informix
- Microsoft SQL Server
- Microsoft Visual FoxPro
- PostgreSQL

**Veri Tabanı Ne İş Yapar?**
Veri tabanları, verilerin saklandığı, yönetildiği ve erişildiği sistemlerdir. Her veri tabanı türü farklı amaçlar için tasarlanmış olabilir ancak temel amaçları verileri güvenli bir şekilde tutmak, erişilebilir kılmak ve yönetmek olarak özetlenebilir.

**Literatür Taraması Modeli Nedir?**
Literatür taraması, bir araştırmanın önemli bir aşamasıdır ve araştırma konusunun haritasının çıkarılmasını sağlar. Önceden yapılmış çalışmaların incelenmesi, bu konuda yapılan araştırmaların derlenmesi ve mevcut bilginin anlaşılması literatür taraması sürecinin önemli adımlarıdır.

**İlişkisel Veri Tabanı Modeli Nedir?**
İlişkisel veri tabanı modeli, veri tabanının birbiriyle ilişkili veri noktalarını depolayan ve bunlara erişim sağlayan ilişkisel veritabanı türüdür. İlişkisel model, verilerin tablolar aracılığıyla temsil edildiği ve veri noktaları arasındaki ilişkilerin belirtildiği bir modeli kullanır. Bu sayede veri tutma ve işleme işlemleri daha kolay ve anlaşılır hale gelir.

Geri