- Konu Yazar
Veri tabanı yazılımları nelerdir?
Veri tabanı yönetim sistem yazılımları- Berkeley DB.
- FileMaker.
- Firebird.
- MS Access.
- MS SQL.
- MySQL.
- OOo Veri Tabanı
- Oracle.
Literatür taramasında kullanılan veri tabanları nelerdir?
Popüler Veri tabanları Hakkında Hızlı Kılavuz – Web of Science, Scopus ve PubMed- Multidisipliner Çalışmalar İçin Uygun Olan Veri tabanları İyi bir literatür taraması yazmak, herhangi bir iyi araştırma için çok önemlidir.
- “Web of Science” Veri tabanı
- “Scopus” Veri tabanı
- “PubMed” Veri tabanı
Ilişkisel veri tabanları nelerdir?
Ilişkisel veri tabanları nelerdir?İlişkisel veritabanı, birbiriyle ilişkili veri noktalarını depolayan ve bunlara erişim sağlayan bir veritabanı türüdür. İlişkisel veritabanları, veriyi tablolarla temsil etmenin sezgisel, kolay anlaşılır bir yolu olan ilişkisel modeli temel alır.
Veri tabanı ne iş yapar?
Veri Tabanı ( Databese ) Ne İşe Yarar? Farklı yazılım’ları bulunan veri tabanı türlerinin her birinin temel amacı verileri saklamak ve yönetebilmektir. Bu sistemde bilgiler tablolar ile saklanır. Bu sayede her bilgi birden fazla alan tarafından tanımlanır.Veri tabanı yönetim sistemi programları nelerdir?
Popüler Veritabanı Yönetim Sistemleri- Oracle Database.
- Adaptive Server Enterprise.
- Microsoft Access.
- IBM DB/2.
- Informix.
- Microsoft SQL Server.
- Microsoft Visual FoxPro.
- PostgreSQL.
Işletim veritabanı sistemleri nelerdir?
Işletim veritabanı sistemleri nelerdir?En Popüler 5 Veritabanı Sistemi
- MySQL. MySQL, dünyada en popüler olan veri tabanı sistemlerinden birisidir.
- Oracle. Microsoft’tan sonra ikinci büyük yazılım şirketi olan Oracle, veri tabanı teknolojileri ile öne çıkmaktadır.
- 3. SQLite.
- PostgreSQL.
- 5. Firebird.
Bir araştırmanın en önemli aşamalarından biri literatür taramasıdır. Literatür taraması araştırma konusunun haritasının çıkarılması sürecidir. Benim araştırdığım konu daha önce çalışılmış mı? Kimler çalışmış?