Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Veri analizi Nasil Yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Veri analizi Nasıl Yapılır?​

Veri, analiz sürecinde dört farklı aşamadan geçer: İçe alma (verinin toplanması), hazırlık (verinin işlenmesi), analiz (verinin modellenmesi) ve eylem (karar alma). Makine öğrenimi ve yapay zeki (AI) kullanılarak yapılan gelişmiş analizler, güçlü analiz özelliklerine sahip kuruluşlar için en son gelişmedir.

Nitel analiz nasıl yapılır?​

Bu bağlamda nitel veri analizi esasta üç adımda gerçekleştirilir: (i) Veri azaltımı; araştırma sonunda elde edilen verilerin seçilmesi, incelenmesi, basite indirgenmesi, özetlenip dönüştürülmesi; (ii) veri gösterimi; sonuçların ortaya konması için toplanan verilerin düzenlenmiş halini oluşturma; (iii) sonuç çıkarma/ …
Veri analizi, temel bir ifadeyle; işlenmemiş verinin toplanması ve istatistik yöntemleri kullanarak anlamlı ve yararlı bilgiler haline getirilmesi işlemi olarak tanımlanabilir. İşletmelerin büyüme, küçülme, pazarlama stratejileri belirleme gibi kritik kararlarının alınmasında veri analizlerinden yararlanılmaktadır.
Analize nasıl başlanır?
Analiz Yaparken Süreç Nasıl İşler?
- Sorunların Tespit Edilmesi: Sürece ilk olarak sorunları tespit ederek başlanır.
- Datalar İçin Altyapı Oluşturma: Veri ve bilgiler toplanmadan önce gerekli altyapının oluşması gerekir.
- Verilerin Toplanma Süreci: Sorunlar tespit edilir ve altyapı oluştuğunda, asıl konuya gelinir.
Nitel araştırma görüşme analizi nasıl yapılır?
İçerik analizinde görüşme, gözlem veya dokümanlar yoluyla elde edilen veriler, dört aşamada analiz edilir: (1) verilerin kodlanması, (2) kod, kategori ve temaların bulunması, (3) kod, kategori ve temaların düzenlenmesi ile (4) bulguların tanımlanması ve yorumlanması (Eysenbach ve Köhler, 2002; Miles ve Huberman, 1994).

Verileri analiz etme nedir?​

Iktisat mezunu veri analisti olabilir mi?​

Veri analisti olmak isteyen bireyler, üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Matematik Bölümü, Bilgisayar Bilimi Bölümü, İstatistik Bölümü, Ekonomi Bölümü gibi alanlardan mezun olup bu mesleği icra edilebilir.
Veri analisti; şirket içinde var olan verileri toplayarak, sınıflandırarak belli yöntemlerle analiz eden ve bu elde ettiği bilgilerle işletmelerin daha doğru kararlar almasını sağlayan bir meslek dalıdır. Veri analistleri ilk olarak problemlerin tanımlamasını yaparlar.
Makalelerde veri analizi nedir?
Veri Analiz uzmanı Hangi bölüm?
Veri analiz uzmanı olmak için üniversitelerin; İstatistik Bölümü, Bilgi İşlem Bölümü, İşletme Bölümü, İşletme Mühendisliği, Çalışma Ekonomisi, İktisat bölümü, Bilgi Sistemleri, Endüstri Mühendisliği Bölümü gibi programlardan mezun olmak gerekir.

Amacına göre analiz türleri nelerdir?​

Mali Analiz Teknikleri Nelerdir?

Finansal analiz teknikleri ne işe yarar?​

Finansal analizin amacı İşletmenin temel işleyişine hakim olarak hedefleri çıkarabilmek, Geçmiş kararları değerlendirerek, ileriki dönem hedeflerini belirlemek, Alınacak kararları belirli bir çerçeveye oturtmak, Potansiyel büyüme imkanlarını değerlendirmektir.
Yararlı bilgiler bulma, sonuçlara varma ve karar alma sürecini destekleme amacıyla verileri inceleme, temizleme, dönüştürme ve modelleme sürecine Veri Analizi adı verilir. Veri analizi için çeşitli teknikler ve yaklaşımlar vardır.
8 sınıf veri analizi nedir?
Veri analizi: Verileri görsel hale getirmeye, bunları yorumlamaya ve hesaplamalar yapmak suretiyle sonuca dayalı tahminler elde etmek için, grafikler yardımı ile yapılan işlem veri analizi olarak bilinir.
 
Geri
Üst