Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Veri analitigi yuksek lisans hangi universitelerde var?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.536
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Veri analitiği yüksek lisans hangi üniversitelerde var?​

Birkaç Veri Bilim konulu Yüksek Lisans programı
- Bahçeşehir Üniversitesi, Büyük Veri Analitiği ve Yönetimi.
- İstanbul Teknik Üniversitesi, Büyük Veri ve İş Analitiği (Big Data and Businnes Analytics)
- MEF Üniversitesi, Büyük Veri Analitiği (Big Data Analytics)

Bir veri bilimci neler bilmeli?​

Bir veri bilimci neler bilmeli?
Veri bilimci; bilgi odaklı keşifler yapabilen, bulunduğu ortama dair mevcut durumu tanımlayan, sınıflandırıcı olan ve durum hakkında gelecekle ilgili tahminleri yazılım kullanarak yapabilen kişidir. Farklı araçlar kullanarak elindeki veriyi betimler. Yapılan çalışmalar hakkında çıkarımlar yapar.

Iktisat mezunu veri analisti olabilir mi?​

Iktisat mezunu veri analisti olabilir mi?
Veri analisti olmak isteyen bireyler, üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Matematik Bölümü, Bilgisayar Bilimi Bölümü, İstatistik Bölümü, Ekonomi Bölümü gibi alanlardan mezun olup bu mesleği icra edilebilir.

Yapay zeka yüksek lisans hangi üniversitelerde var?​

Yapay Zeka Yüksek Lisans Bölümleri
- ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
- AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
- BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
- ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ
- DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
- GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
- İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ

Veri Bilimi Yüksek Lisans kimler başvurabilir?​

Veri Bilimi Yüksek Lisans kimler başvurabilir?
Kimler Başvurmalı
- Üniversitelerin mühendislik, bilgisayar bilimleri, temel bilimler, istatistik ve ekonomi gibi sayısal bölüm mezunları ve.
- Çalıştıkları kurumlarda ilgili konularda mesleki deneyim edinmiş ve büyük veri analizinde derinlemesine bir eğitim almak isteyen tüm profesyonellerden oluşmaktadır.

Veri bilimci ne kadar maaş alır?​

Veri bilimci ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Veri Bilimci | 4.580 | 11.150
Bir veri bilimci olmak için hangi alanlarda kendisini geliştirmesi gerekir?​
Ayrıca, yapay zekâ bölümlerine girmeseniz bile istatistik, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektrik – elektronik, matematik gibi bölümleri tercih etmeniz ileride veri bilimi ile ilgili iş başvurularında size artı puan kazandıracaktır.

Veri bilimi ile ne yapılır?​

Veri bilimi ile ne yapılır?
Veri bilimcilerin görevleri arasında verileri analiz etmek için stratejiler geliştirme, verileri analiz için hazırlama, verileri keşfetme, analiz etme ve görselleştirme, Python ve R gibi programlama dillerini kullanarak verilerle birlikte modeller oluşturma ve modelleri uygulama yazılımlarına konuşlandırma sayılabilir.

Iktisat mezunu veri bilimci olabilir mi?​

Iktisat mezunu veri bilimci olabilir mi?
Veri analisti olarak genelde endüstri mühendisleri, istatistik ve matematik mezunları tercih ediliyor. Ancak bildiğiniz programlara ve deneyiminize göre bu da değişebiliyor. Tavsiyem r, spss, python ve özellikle sql i ileri seviye öğrenmeniz.

Veri analisti olmak için ne okumalı?​

Veri analisti olmak için Matematik, İstatistik, Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Enformatik, Bilgisayar Mühendisliği vb. bölümlerde üniversite eğitimi almanız önkoşuldur. Lisans seviyesinde Veri Analisti bölümü bulunmamaktadır.

Yapay zeka Yüksek Lisans kimler başvurabilir?​

Yapay zeka Yüksek Lisans kimler başvurabilir?
Programa üniversite sınavında Sayısal Ağırlıklı puan türünde öğrenci kabul eden lisans programları mezunları başvurabilecektir.

Tezsiz yüksek lisans ne kadar?​

Tezsiz yüksek lisans ne kadar?
Tezsiz yüksek lisans programı toplam otuz krediden ve 90 AKTS’den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Öğrenci, dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır.

Veri Bilimi yüksek lisans ne işe yarar?​

Veri Bilimi Yüksek Lisans Programımızın amacı, en son bilgilere, kavramlara, veri işleme ve analiz etme tekniklerine sahip, kazandığı yetkinlikler ile endüstri uygulamalarına katkıda bulunabilecek, girişimciliğe açık ve takım çalışmasını benimsemiş Veri Bilimciler yetiştirmektir.

Data Scientist ne kadar kazanıyor?​

Data Scientist ne kadar kazanıyor?
Türkiye’de ki verilere bakılacak olursa aylık giriş seviyesindeki veri bilimcilerin kazandığı maaş 2.890 ₺ iken, uzman veri bilimcilerin kazandığı aylık maaşın 10.890 ₺ olduğu biliniyor. Bu da veri bilimcilerin kazandığı aylık ortalama maaşın 6.940 ₺ olduğunu gösteriyor.

Veri tabanı uzmanı ne kadar maaş alır?​

Veri tabanı uzmanı ne kadar maaş alır?
Veri Tabanı Uzmanı maaşı en düşük 7.630 TL, en yüksek 21.540 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Veri Tabanı Uzmanı ortalamasına göre Veri Tabanı Uzmanı maaşı yaklaşık 12.570 TL seviyelerindedir.
 
Veri analitiği yüksek lisans programları arasında birkaç seçenek şunlardır:
- Bahçeşehir Üniversitesi tarafından sunulan "Büyük Veri Analitiği ve Yönetimi" programı,
- İstanbul Teknik Üniversitesi'nin "Büyük Veri ve İş Analitiği (Big Data and Business Analytics)" programı,
- MEF Üniversitesi'nin "Büyük Veri Analitiği (Big Data Analytics)" programı bulunmaktadır.

Veri bilimcilerin bilmesi gereken yetkinlikler arasında bilgi odaklı keşifler yapabilme, veri betimleme, analiz yapabilme, gelecekle ilgili tahminlerde bulunabilme gibi beceriler yer almaktadır.

İktisat mezunlarının veri analisti olabilmeleri mümkündür. Veri analisti olmak isteyenler genellikle Matematik, Bilgisayar Bilimi, İstatistik, Ekonomi gibi alanlardan mezun olup bu mesleği icra edebilirler.

Yüksek lisans programları arasında yapay zeka yüksek lisans programları da bulunmaktadır. Bazı üniversitelerin yapay zeka yüksek lisans bölümleri şunlardır: ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ, ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ.

Veri bilimi yüksek lisans programlarına kimlerin başvurabileceği konusunda; mühendislik, bilgisayar bilimleri, istatistik, ekonomi gibi sayısal bölümlerden mezun olanlar ile büyük veri analizi alanında deneyim sahibi profesyonellerin bu programlara başvurabileceği belirtilmektedir.

Veri bilimcilerin maaşları genellikle ortalama 4.580 TL ile 11.150 TL arasında değişmektedir.

Bir veri bilimcisinin kendisini geliştirmesi gereken alanlar arasında istatistik, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik, matematik gibi disiplinler yer almaktadır.

Veri bilimi ile verilerin analiz edilmesi, stratejilerin geliştirilmesi, verilerin hazırlanması, keşfedilmesi, analiz edilmesi ve görselleştirilmesi gibi işler yapılabilir.

İktisat mezunları da veri bilimcisi olabilirler ancak genellikle endüstri mühendisleri, istatistik ve matematik mezunları tercih edilmektedir.

Veri analisti olmak için genellikle Matematik, İstatistik, Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Enformatik, Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümlerde üniversite eğitimi almak gerekmektedir.

Tezsiz yüksek lisans programları genellikle otuz krediden ve 90 AKTS'den az olmamak şartıyla en az on ders ve dönem projesi dersinden oluşmaktadır.

Veri bilimi yüksek lisans programlarının amacı en son bilgilere, kavramlara ve veri işleme tekniklerine sahip, endüstri uygulamalarına katkıda bulunabilecek, girişimciliğe açık ve takım çalışmasını benimsemiş veri bilimciler yetiştirmektir.

Data Scientist olarak çalışanların Türkiye'de aylık ortalama maaşlarının giriş seviye veri bilimcileri için 2.890 TL, uzman veri bilimcileri için ise 10.890 TL olduğu bilinmektedir.

Veri tabanı uzmanlarının maaşları en düşük 7.630 TL ile en yüksek 21.540 TL arasında değişebilmektedir. Veri tabanı uzmanlarının ortalama maaşı ise yaklaşık 12.570 TL seviyesindedir.
 
Geri
Üst