AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Verginin kaynagi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Verginin kaynağı nedir?​

Vergi hukukunun bağlayıcı nitelikteki kaynakları; Anayasa, Kanun, Kanun Hükmünde Kararnameler, Uluslararası Vergi Anlaşmaları, Bakanlar Kurulu Kararları, Düzenleyici Genel Tebliğler, Tüzükler, Yönetmelikler, Anayasa Mahkemesi Kararları ve İçtihadı Birleştirme Kararlarından oluşmaktadır.
Ticaret hukukunun asli kaynakları nelerdir?
Asli kaynaklar

Vergi hukukunun yürütme organından doğan kaynakları nelerdir?​

Vergi hukukunun yürütme organından doğan kaynakları ise şunlardır;
Hukukçular hukuku ne demek?
Teorik anlamı Kant “Hukukçular hâlâ hukukun tanımını aramaktadırlar.” der. Günümüzde en çok kabul edilen tanımı ise: “Belirli bir zamanda belirli bir toplumdaki ilişkileri düzenleyen ve uyulması devlet zoruna (müeyyide) bağlanmış kurallar bütünüdür.”

Vergi hukukunun yasama kaynakları nelerdir?​

Vergi hukukunun yasama organından doğan kaynakları arasında Anayasa, uluslararası vergi anlaşmaları ve kanunlar yer almaktadır. Anayasa’mızda vergi konusuyla ilgili çeşitli hükümler bulunmaktadır.
Vergi hukukuna kaynak olmayan hukuk kaynağı nedir?
Yeni vergi normu koyma özelliği taşımayan, ancak vergi hukuku uygulamalarına yön veren, yol gösteren kaynaklara bağlayıcı olmayan kaynaklar denir. Bağlayıcı olmayan kaynaklar mükellefi ve vergi organlarını bağlamaz.

Hukuk kaynaklarını diğer kaynaklardan ayıran nedir?​

Hukukta esas olan hukuk kurallarının yazılı olması olduğundan yazılı olmayan kaynaklar son derece nadirdir. hukukun genel ilkeleri yazılı olmayan hukuk kaynakları arasında sayılabilir. kaynaklar, tali- ikincil-yardımcı kaynaklar ayrımı yapılabilir. bağlayıcı olan, uyulması gereken hukuk kurallarından oluşur.
Türk hukukunun kaynakları nelerdir?
Hukukun esas (asıl-asli) kaynakları kendi içinde, “yazılı kaynaklar” ve “yazısız kaynaklar” olmak üzere ikiye ayrılır. Yazılı kaynaklar anayasa, kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmeliktir. Hukukun yazısız kaynakları ise örf ve âdettir.

Yasama organından doğan kaynaklar nelerdir?​

Vergi hukukunun kaynaklarından biri olan Tüzük çıkarma yetkisi kime aittir?
Örnek olarak Emlâk vergisine ilişkin olarak çıkartılan tüzük ve yönetmelikleri gösterebiliriz. Tüzükler Kanunlarım emrettiği durumları göstermek veya kanunun uygulanmasını göstermek amacıyla Bakanlar Kurulu tarafından Danıştay’ın incelemesinden geçirilerek çıkarılır.

Spor hukuku ne demek?​

Spor hukuku, sporcuların, kulüplerin, takım sahibi şirketlerin, ulusal ve uluslararası federasyonların, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin devletin ilgili kurumlarının birbirleriyle sportif eylem ve etkinliklere ilişkin ilişkilerini, sporun özgürlüğünü göz önünde bulundurarak iş hukuku ve rekabet hukuku gibi hukuk …
Türkiye’de uygulanan hukuk sistemi nedir?
Türk hukuk sistemi yazılı biçimde derlenmiş olan Kıta Avrupası hukuk sistemine dahildir. Bu sebeple Türk Hukuk Sistemi de kamu hukuku-özel hukuk ikili ayrımına dayanır, yargı ayrılığı vardır ve yargı kararlarına hukukun yardımcı kaynakları olarak değer verilir.
 
Geri
Üst