- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.232
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Vergi uzmanı ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde MaaşlarVergi danışman olmak için hangi bölüm okunmalı?
Vergi danışmanı olmak için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde bulunan Maliye Bölümü, İktisat Bölümü, İşletme Bölümü gibi alanlardan mezun olmak gerekir.Vergi uzmanı olmak için ne okumak gerekir?
Üniversitelerdeki vergi ve vergi ile ilgili dersleri bünyesinde barındıran İşletme, İktisat ve Maliye gibi bölümlerden mezun olmak, vergi uzmanlığı için alınması gereken eğitimdir. Ayrıca adaylar eğitim ve sertifika programları ile yetkinliklerini arttırabilirler.
Vergi dairesi memuru ne is yapar?
Vergi müfettişi, işletmelerin ve bireylerin vergi yükümlülüklerini hesaplamak, vergi beyannamelerini kontrol etmek ve vergi kaçakçılığını belirlemekle yükümlü kamu görevlisidir.
Vergi müfettişi ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde MaaşlarGuy ne kadar maaş alıyor?
7/1 derecesinde bekar ve mesleğe yeni başlayan bir gelir uzman yardımcısına 2020 yılı itibari ile ödenen maaş taban aylığı 2 bin 417 TL, gösterge aylığı 108 TL, özel hizmet tazminatı bin 349 TL, yan ödeme aylığı 48 TL, ek ödeme bin 834 TL ve denetim tazminatı olarak 293 TL olmak üzere kesintiler ile birlikte net olarak …Danışman olmak için ne mezunu olmak gerekir?
Aile danışmanı olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık belli başlı lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bunlar içerisinde psikoloji, sosyal hizmet, sosyoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık ya da hemşirelik ve tıp ve çocuk gelişime gibi bölümler öne çıkmaktadır.
Yönetim Danışmanı olmak için ne okumak gerekir?
Yönetim danışmanı olmak için mezun olunması şart olan özellikle bir bölüm bulunmamaktadır. Ancak sayısal ağırlıklı ve analitik bir yetenek gerektiren bölümlerden mezun olan kişiler. Yönetim danışmanlığına daha yatkın olabilmektedirler.
Gelir uzmanlığı, akademik eğitimlerin ardından yapılan özel sınavlarla yerleşilen bir pozisyondur. Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesinin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı aranır. Girilecek sınav ÖSYM tarafından yapılan KPSS’dir.
Vergi Müfettişi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk olarak kişilerin 4 yıllık Hukuk, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaktır.
Vergi dairesi hangi işlere bakar?
Vergi daireleri, vergi kanunları ve özel kanunlar ile bu kanunlara dayanılarak Maliye Bakanlığınca belli edilen kamu gelirleri ile ilgili mükellefi tespit, tarh, tahakkuk, tecil, tahsil, terkin, ödeme, iade ve muhasebe işlemlerini yürütür.
Vergi dairesi memuru nasıl olunur?
Üniversiteden mezun olan kişiler, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’na girmesi ve en az 70 puan ve üzeri alması ve sınav sonrasında yapılacak sözlü mülakatı da geçmesi durumunda maliye memuru olabilmektedir. Bu işlemler sonucunda kişi ihtiyaçlar doğrultusunda ataması yapılan yerde göreve başlayabilmektedir.