- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.450
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Vergi muamelelerinde sürelerin belirlenmesinde asli yetki kime aittir?
Madde 14 – (Değişik: 23/6/1982-2686/3 md.) Vergi muamelelerinde süreler vergi kanunları ile belli edilir. Kanunda açıkça yazılı olmayan hallerde 15 günden aşağı olmamak şartıyla bu süreyi, tebliği yapacak olan idare belirler ve ilgiliye tebliğ eder.VUK 257 madde nedir?
Vergi Usul Kanunu[11] (V.U.K. ) mükerrer md.257/1, Maliye Bakanligina Vergi Usul Kanununa göre tutulmakta olan defter ve belgelere ilaveten yeni defter ve belge tutturma veya düzenlettirme ve ayrica bu defter ve belgelerle ilgili bazi hususlarda da düzenleme yapma yetkisi vermektedir[12].
KDV vergi sorumlusu kimdir?
1. Mal teslimi ve hizmet ifalarında mükellef, bu malları teslim edenler veya hizmeti yapanlardır. 2. Mal ve hizmet ithalatında ise mal veya hizmeti ithal edenlerdir.Beyanname nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Beyan name şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Beyanname şeklinde olmalıdır.
256 257 ve mükerrer 257 nci madde nedir?
VUK’un “Defter ve Belgelerle Diğer Kayıtların İbraz Mecburiyeti” başlıklı 256’ncı maddesi hükmü aşağıdaki gibidir: “Geçen maddelerde yazılı gerçek ve tüzel kişiler ile mükerrer 257’nci madde ile getirilen zorunluluklara tabi olanlar, muhafaza etmek zorunda oldukları her türlü defter, belge ve karneler ile vermek …VUK 353 4 maddesi nedir?
Muhasebe standartlarına, tek düzen hesap planına ve mali tablolara ilişkin usul ve esaslar ile muhasebeye yönelik bilgisayar programlarının üretilmesine ve kullanılmasına ilişkin kural ve standartlara uymayanlara özel usulsüzlük cezası kesilir.
KDV tevkifatı kim öder?
Tevkifatlı faturada hesaplanan katma değer vergisi miktarı alıcı ile satıcı arasında paylaştırılır. Tevkifatlı fatura aslında normal ve irsaliyeli fatura ile aynıdır. Sadece, tevkifatlı faturada faturanın konusu olan vergi, alıcı ile satıcı arasında bölüştürülerek ikisinden de alınır.Beyan etmek nasıl yazılır TDK?
beyan etmek için benzer kelimeler beyan etmek, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, ‘b’, ‘e’, ‘y’, ‘a’, ‘n’, ‘ ‘, ‘e’, ‘t’, ‘m’, ‘e’, ‘k’, şeklindedir. beyan etmek kelimesinin tersten yazılışı kemte nayeb diziliminde gösterilir.