- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 221.555
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Vergi kaçakçılığı kaç yıldan başlar?
Aşağıdaki şekillerde işlenen vergi kaçakçılığı suçlarının cezası 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıdır (VUK md.359/b): Defter ve belgeleri yok etme suretiyle, Defter sayfalarını değiştirme veya yok etme suretiyle, Sahte belge (fatura vb.)Vergi kaçakçılığı cezası nedir?
213 sayılı Vergi Usul Kanununun 359 maddesinin a fıkrasının 2 numaralı bendine göre, Vergi kanunlarına göre tutulan veya düzenlenen ve saklanma ve ibraz mecburiyeti bulunan defter, kayıt ve belgeleri tahrif edenler veya gizleyenler veya muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenleyenler veya bu belgeleri kullananlar …Vergi ziyaı cezası hangi durumlarda kesilir?
Kanunun 344. Maddesi ise aşağıdaki gibidir: “341 inci maddede yazılı hallerde vergi ziyaına sebebiyet verildiği takdirde, mükellef veya sorumlu hakkında ziyaa uğratılan verginin bir katı tutarında vergi ziyaı cezası kesilir.
Vergi kaçakçılığı hangi mahkemede yargılanır?
Diğer suçlarda olduğu gibi vergi suçları bakımından da yargılama mercii ceza mahkemeleridir. 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun ve Ceza Muhakemesi Kanunu’na (CMK) göre belirlenen görevli mahkeme, tüm vergi suç- ları bakımından Asliye …Vergi kaçıran kişi nasıl şikayet edilir?
Yukarıda da ifade edildiği üzere vergi ihbarı 189 Alo Maliye hattı aranarak yapılabileceği gibi Gelir İdaresi Başkanlıkları, Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlıklara yazılı başvuru suretiyle de yapılabilir. Keza e devlet üzerinden de bu ihbarlarının yapılabilmesi mümkündür.Fatura vermemek bir suç mu?
213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 353. maddesine göre fatura düzenlemeleri ve fatura almaları gereken kişilere, faturaların verilmemesi ve alınmaması gibi kanuni yükümlülüklere aykırı bir durum oluşturmaları neticesinde her birine özel usulsüzlük cezası uygulanacağı bildirilir.