AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ventrikuler septal defekt nedir tip?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ventriküler septal defekt nedir tıp?​

Ventriküler Septal Defekt kalbin iki karıncığı arasındaki duvarda bir açıklık (delik) olmasıdır. Bu açıklık vasıtasıyla kalbin sol tarafındaki temiz kanın bir kısmı sağ tarafa geçer.

Ventriküler Septal Defekt neden olur?​

Ventriküler Septal Defekt neden olur?
VSD’nin Sebebi Ve Görülme Sıklığı Diğer kalp delikleri gibi VSD’nin de nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ancak genel olarak genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimi ile ortaya çıktığı düşünülmektedir. Doğuştan kalp hastalıklarının en sık görülen formu VSD’dir.

Apakah bayi terlahir dengan defek septum ventrikel?​

Sebagian besar bayi yang terlahir dengan defek septum ventrikel (VSD) berukuran kecil tidak memerlukan tindakan operasi untuk menutup lubang. Dokter hanya akan memantau kondisi bayi dan kemungkinan munculnya gejala melalui pemeriksaan secara rutin, serta menunggu apakah lubang dapat menutup dengan sendirinya.

Bagaimana gangguan septum ventrikel terjadi?​

Bagaimana gangguan septum ventrikel terjadi?
Defek septum ventrikel (VSD) disebabkan oleh gangguan dalam proses pembentukan jantung di dalam kandungan. Gangguan ini menyebabkan dinding pemisah antara bilik kanan dan bilik kiri jantung tidak menutup dengan sempurna. Belum diketahui secara pasti pemicu terjadinya gangguan tersebut.

Apakah infeksi septum ventrikel menyebabkan kematian?​

Defek septum ventrikel (VSD) yang berukuran kecil tidak akan menyebabkan komplikasi. Namun, kondisi ini dapat berbahaya dan bahkan menyebabkan kematian, apabila lubang antara bilik jantung berukuran sedang hingga besar. Jika tidak segera ditangani, VSD dapat memicu terjadinya komplikasi, seperti:

Apa yang terjadi di kedua ventrikel?​

Apa yang terjadi di kedua ventrikel?
Kelainan ini merupakan kelainan terbanyak, yaitu sekitar 25% dari seluruh kelainan jantung. Dinding pemisah antara kedua ventrikel tidak tertutup sempurna. Kelainan ini umumnya congenital, tetapi dapat pula terjadi karena trauma. Kelainan VSD ini sering bersama-sama dengan kelainan lain misalnya trunkus arteriosus, Tetralogi Fallot.

Ventriküler septal defekt (VSD) kalbin iki karıncığı arasındaki duvarda bir açıklık veya delik olması durumudur. Bu durumda, kalbin sol tarafındaki temiz kanın bir kısmı sağ tarafa geçebilir. VSD'nin nedeni tam olarak bilinmese de genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimi sonucunda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Doğuştan gelen kalp hastalıklarının en yaygın formu olan VSD, diğer kalp delikleri gibi çeşitli komplikasyonlara neden olabilir.

VSD genellikle küçük boyutta olduğunda operasyon gerektirmeyebilir ve doktorlar sadece bebeğin durumunu düzenli olarak izlemeyi tercih edebilirler. Ancak, VSD'nin orta veya büyük boyutta olduğu durumlarda ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir ve hatta ölüme yol açabilir. Bu nedenle, tedavi süreci ve takibi önemlidir.

VSD, doğum öncesi dönemde kalbin gelişimindeki bir anormallik sonucunda oluşur. Bu anormallik, sağ ve sol ventriküller arasındaki doku veya septumun tam olarak kapanmamasına neden olur. Bu durum beraberinde başka kalp hastalıklarıyla da ilişkili olabilir, örneğin trunkus arteriosus veya Tetraloji Fallot gibi.

Üstelik, VSD olan bir bebek genellikle semptomlar göstermeyebilir ya da semptomları çok hafif olabilir. Ancak, belirli durumlarda VSD ciddi komplikasyonlara yol açabilir, bu nedenle düzenli doktor kontrolleri ve gerektiğinde tedavi önemlidir.

Geri