AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Veni vidi vici nerede kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Veni vidi vici nerede kullanılır?​

Savaşta her iki taraf da büyük kayıplar verir. Ancak savaşı Roma İmparatoru Julius Sezar kazanır. Bunun üzerine dünyaca ünlü sözü ”Veni-vidi-vici” (Geldim-gördüm-yendim) diyerek, durumu Roma’ya bildirir.
Veni Vidi kime ait?
Veni, vidi, vici sözü Latince bir sözdür. Bu sözü Jül Sezar 21 asır önce Pontus kuvvetlerini yendiğinde Roma, Anadolu’nun tek hakimi haline gelmiştir. Bu olaydan sonra Sezar burada ‘veni vidi vici’ demiştir. Yani savaş için ‘geldim, gördüm, yendim’ demiştir ve bu sözü söylemiştir.
Geldim, gördüm, yendim sözünü kim söylemiştir?
Jül Sezar 21 asır evvel Zile yakınlarında yaşanan savaşta, Farnakes komutasındaki Pontus kuvvetlerini hezimete uğratmış ve böylelikle Roma, Anadolu’nun tek hâkimi olmuştu. Sezar’ın meşhur veni vidi vici, yâni “geldim, gördüm, yendim” dediği yer de burası.

Veni vidi vici kim nerede söyledi?​

Bu cümle Julius Sezar tarafından Roma senatosu’na yazılmış Zela Savaşındaki zaferini anlatan mektupta geçer. Sezar Türkiye’de Kuzeydoğu Anadolu’daki Tokat ili Zile ilçesinde Pontus’lu Pharnaces II’ye karşı kazandığı zaferin ardından Roma Senatosuna gönderdiği mektupta bu cümleyi kullanmıştır.
Vici anlamı ne?
Veni, vidi, vici ünlü Latince deyiş. Veni, vidi, vici Latince venire, videre, vincere fiilerinin birinci tekil şahıs geçmiş zaman halidir. Türkçe karşılığı; “Geldim, gördüm, yendim”dir.
Veni Vidi Velcro ne demek?
okunuşu dj’lerin turntable ile çıkardığı seslere benzeyen, vakt-i zamanında julius caesar’ın zela savaşı’nı kazandıktan sonra sarfettiği, türkçe karşılığı “geldim, gördüm, yendim” olan latince söz. o kadar taşaklı bir söz ki caesar’ın sol taşağını bir ata, sağ taşağını bir ata koyarak roma cumhuriyeti’ne döndüğü …

Veni vidi vici ne demek Ekşi?​

julius caesar’ın pers hukumdari pharnaces’i yenmesi sonucunda soyledigi latince soz. “gittim, gordum, fethettim(yendim).” anlamindadir.
Vi veri Veniversum Vivus Vici kimin sözü?
v for vendetta filminde “gerçeğin gücüyle yaşadığım sürece kainatı bile fethedebilirim” diye çevrilmiştir. okülist aleister crowley’e ait olan sözdür ve esasen “vi veri universum vivus vici” şeklindedir.

Geri