AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Veni Vidi Vici nedir Galatasaray?

Editör

Yeni Üye

Veni Vidi Vici nedir Galatasaray?​

Mücadele sonrasında sarı-kırmızılılar, sosyal medya hesabından Julius Sezar, ‘Veni vidi vici’ (Geldik, gördük, yendik) sözünü paylaştı. Geçtiğimiz sezonki derbi maçı öncesi Fetih Suresi’ni okuyan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, bu derbi öncesinde de Sezar’ın ‘Veni vidi vici’ sözlerini söylemişti.

Geldim gördüm yendim nerede?​

Geldim gördüm yendim nerede?
‘Geldim, gördüm, yendim’ sözü Tokat’ın Zile ilçesinde Julius Sezar tarafından söylenmiştir. Tarihi kaynaklara göre, MÖ 100 veya MÖ 44 yılları arasında yaşadığı tahmin edilen Roma İmparatoru Julius Sezar, Pontus asıllı Basforos kralı II. Pharneke ile Zile Altıağaç mevkiinde çok kanlı bir savaş yapar.

Geldim, gördüm, yendim nerede söylendi?​

Bu cümle Julius Sezar tarafından Roma senatosu’na yazılmış Zela Savaşındaki zaferini anlatan mektupta geçer. Sezar Türkiye’de Kuzeydoğu Anadolu’daki Tokat ili Zile ilçesinde Pontus’lu Pharnaces II’ye karşı kazandığı zaferin ardından Roma Senatosuna gönderdiği mektupta bu cümleyi kullanmıştır.

Who said “Veni, vidi, vici” and what did he mean?​

Who said “Veni, vidi, vici” and what did he mean?
The Brevity and Wit of the Roman Emperor Julius Caesar . “Veni, vidi, vici” is a famous phrase said to have been spoken by the Roman Emperor Julius Caesar in a bit of stylish bragging that impressed many of the writers of his day and beyond. The phrase means roughly “I came, I saw, I conquered” and it could be pronounced approximately Vehnee, Veedee,…
What does Veni natavi Vici mean?​
“Veni, vidi, vici” is a Latin phrase popularly attributed to Julius Caesar, who supposedly used the phrase in a letter to the Roman Senate around 46 BC after he had achieved a quick victory in his short war against Pharnaces II of Pontus at the Battle of Zela. The phrase is used to refer to a swift, conclusive victory.

What does the Latin phrase ‘veni vidi vici’ mean?​

What does the Latin phrase ‘veni vidi vici’ mean?
Veni, vidi, vici. “Veni, vidi, vici” is a Latin phrase popularly attributed to Julius Caesar, who supposedly used the phrase in a letter to the Roman Senate around 46 BC after he had achieved a quick victory in his short war against Pharnaces II of Pontus at the Battle of Zela .

What does Venni Vetti Vicci mean?​

What does Venni Vetti vecci mean? The album title, Venni Vetti Vecci, refers to the Latin phrase “veni, vidi, vici”, which means “I came, I saw, I conquered”.

Veni Vidi Vici, Latince kökenli ünlü bir ifadedir ve genellikle Roma İmparatoru Jül Sezar'a atfedilir. Bu deyim, Jül Sezar'ın MÖ 46 yılı civarında Pontus Kralı Pharnaces II'ye karşı kazandığı hızlı zaferin ardından Roma Senatosuna yazdığı mektupta kullandığı söylenir. Kelime anlamı olarak "Geldim, gördüm, yendim" şeklinde çevrilebilir.

Tarihî bir hikayeye dayanan bu ifade, Zile ilçesinde Julius Sezar'ın Pontus asıllı Basforos kralı II. Pharneke'ye karşı zafer kazandığı savaşın ardından Roma Senatosuna gönderdiği mektupta yer almıştır. Bu güçlü ifade, kararlılık ve zaferin hızlı bir şekilde kazanılmasını vurgulamaktadır.

Veni Vidi Vici'nin kullanımı, tarih boyunca birçok sanat eserine, filmlere ve müziğe ilham kaynağı olmuştur. Ayrıca popüler kültürde de sıkça referans alınmaktadır.

Geri