AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Veni vidi vici kim nerede soyledi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Veni vidi vici kim nerede söyledi?​

Bu cümle Julius Sezar tarafından Roma senatosu’na yazılmış Zela Savaşındaki zaferini anlatan mektupta geçer. Sezar Türkiye’de Kuzeydoğu Anadolu’daki Tokat ili Zile ilçesinde Pontus’lu Pharnaces II’ye karşı kazandığı zaferin ardından Roma Senatosuna gönderdiği mektupta bu cümleyi kullanmıştır.

Vade vidi vici ne demek?​

Vade vidi vici ne demek?
kendisini “geldim, gördüm, yendim.” diye bilirken bana daha karizmatik gelen cümle.

Veni vidi vici ne demek Ekşi?​

julius caesar’ın pers hukumdari pharnaces’i yenmesi sonucunda soyledigi latince soz. “gittim, gordum, fethettim(yendim).” anlamindadir.

Roma imparatoru Sezar ın geldim gördüm yendim sözlerini kullandı Zela savaşı hangi şehirde gerçekleşmiştir?​

Roma imparatoru Sezar ın geldim gördüm yendim sözlerini kullandı Zela savaşı hangi şehirde gerçekleşmiştir?
Zela Muharebesi, MÖ 2 Ağustos 47 tarihinde Zela (bugünkü Tokat’ın Zile ilçesi)’da Roma Cumhuriyeti’nin Julius Sezar ile Pontus Kralı VI. Mitridat’ın oğlu II. Farnekes arasında gerçekleşen muharebedir.

Vıcı Vıcı ne demek?​

Veni vidi vici, Latince bir deyiştir. Türkçe karşılığı ise geldim, gördüm, yendim olarak çevrilmiştir.

Geldim gördüm yendim kime ait?​

Geldim gördüm yendim kime ait?
Jül Sezar 21 asır evvel Zile yakınlarında yaşanan savaşta, Farnakes komutasındaki Pontus kuvvetlerini hezimete uğratmış ve böylelikle Roma, Anadolu’nun tek hâkimi olmuştu. Sezar’ın meşhur veni vidi vici, yâni “geldim, gördüm, yendim” dediği yer de burası.

Vıdı vıdı ne anlama gelir?​

Vıdı Vıdı kelimesi Türkçe’de “” anlamına gelir. Vıdı Vıdı kelimesi Türkçe’de “Türlü sebeplerle yerli yersiz çok konuşmayı huy edinmiş (kimse).” anlamına gelir.

Veni Vidi Hastanesi sahibi kimdir?​

Veni Vidi Hastanesi sahibi kimdir?
Necdet Ozdemir – CEO – VENİVİDİGÖZ ŞİRKETLER GRUBU | LinkedIn.

Geldim, gördüm, yendim kime ait?​

Vini vici ne demek?​

Vini vici ne demek?
Veni, vidi, vici ünlü Latince deyiş. Veni, vidi, vici Latince venire, videre, vincere fiilerinin birinci tekil şahıs geçmiş zaman halidir. Türkçe karşılığı; “Geldim, gördüm, yendim”dir.

Veni vidi vici, Julius Sezar tarafından Roma Senatosu'na yazılan mektupta kullanılan ve Zela Savaşı'ndaki zaferini anlatan ünlü Latince cümledir. Sezar, bu cümleyi savaştaki zaferini ifade etmek için kullanmıştır.

"Veni vidi vici" ifadesinin Türkçe karşılığı "Geldim, gördüm, yendim"dir. Bu cümle, Sezar'ın Pontus Kralı Pharnaces II'yi mağlup ettiği Zela Savaşı'ndan sonra Roma Senatosu'na yazdığı mektupta yer almıştır. Savaşın gerçekleştiği yer ise Zela, bugünkü Tokat'ın Zile ilçesi olarak bilinmektedir.

"Vıdı vıdı" kelimesi ise Türkçe'de "çene yormak", "gereksiz konuşmak" anlamlarına gelir. Bu kelime, bir kişinin sürekli konuşması ve türlü sebeplerle gereksiz yere konuşması durumunu ifade eder.

"Vini vici" ifadesi ise aslında "Veni vidi vici"nin yanlış yazılmış hali gibi görünmektedir. Doğru hali "Veni vidi vici"dir ve anlamı "Geldim, gördüm, yendim" olarak çevrilebilir.

Son olarak, "Geldim, gördüm, yendim" ifadesi Julius Sezar'a aittir ve Zela Savaşı'ndaki zaferini anlatmak için kullanılmıştır. Bu deyişle Sezar, zafer kazandığı yerdeki üstünlüğünü ve başarısını vurgulamıştır.

Geri