Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Velibah

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Velibah Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :
1 paket küçük instant maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için :
3 adet haşlanmış patetes
1 yemek kaşığı lor peyniri
1 adet taze soğan
1 tutam ince kıyım maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine sürme için :
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, ılık su ,şekeri bir kapta karıştıralım çözülsün .
Bir kaba unu koyalım, 2 bardak kadar koyalım .
Ortasını eritttiğimiz mayalı karışımı dökelim .
Unun üzerine tuzu serpelim, elimizle azar azar toplayarak bir su bardağı ılık su daha ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Unu da kıvamına göre ilave edelim çok sert bir hamur olmayacak.
Derim bir kaba alalım üzerine streç ile kaplayalım sıcak bir yerde bir saat mayalanması bekleyelim .
Diğer tarafta patatesleri düz bir tepsiye rendeleyelim .
Küçük doğranmış taze soğanı, ince kıyım maydanozu ,tuz, karabiberi ,loru katalım ,karıştırıp yoğuralım.
Yumurta büyüklüğünde toplar yapalım .
Kabaran hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım.
Altına üzerine un serpelim.
Pasta tabağı şekilde açalım.
Ortasına patatesli harcı koyalım .
Kenarlarından toplayarak kapatalım ,tekrar merdane pasta tabağı kadar açalım.
Yanmaz tavada altını üstünü orta ateşte çevirerek pişirelim, tepsiye alalım.
Erittiğimiz tereyağ sıvı yağı eritelim fırça ile sürelim afiyet olsun.
Velibah Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst