SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (10 gr)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yaklaşık 4 su bardağı un
İç harç malzemeler
3 adet haşlanmış patates
Tuz damak zevkinize göre
Pul biber damak zevkinize göre
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için unu kontörlü ekleyelim.
3 bardaktan sonrasını yavaş yavaş ekleyelim lazım olursa evvel 3 su bardağı unu akabinde bütün kuru gereçleri derin bir kaba alıp kaşık yardımıyla karıştıralım.
Ardından ortasını çukur yapıp sıvı materyalleri ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim
Hamur 35 dk dinlenirken akabinde haşlanan patatesleri çatal ile ezelim.
Tuz pul biber ekleyip uygunca karıştırıp küçük toplar yapalım.
Sonra bezeleri avuç içi büyüklüğünde açalım.
İçerisine patates toplarını yapalım.
Ardından kapatıp aykırı çevirip pasta tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açıp kısık ateşte ısıtılan tavada artlı önlü pişirelim.
Ardından bir tarafına tereyağı sürün ve servise hazır afiyet olsun. Bu ortada eşim sevmiyor diye ben lorlu da yaptım bir kaçtane kusursuz oldu
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (10 gr)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yaklaşık 4 su bardağı un
İç harç malzemeler
3 adet haşlanmış patates
Tuz damak zevkinize göre
Pul biber damak zevkinize göre
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için unu kontörlü ekleyelim.
3 bardaktan sonrasını yavaş yavaş ekleyelim lazım olursa evvel 3 su bardağı unu akabinde bütün kuru gereçleri derin bir kaba alıp kaşık yardımıyla karıştıralım.
Ardından ortasını çukur yapıp sıvı materyalleri ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim
Hamur 35 dk dinlenirken akabinde haşlanan patatesleri çatal ile ezelim.
Tuz pul biber ekleyip uygunca karıştırıp küçük toplar yapalım.
Sonra bezeleri avuç içi büyüklüğünde açalım.
İçerisine patates toplarını yapalım.
Ardından kapatıp aykırı çevirip pasta tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açıp kısık ateşte ısıtılan tavada artlı önlü pişirelim.
Ardından bir tarafına tereyağı sürün ve servise hazır afiyet olsun. Bu ortada eşim sevmiyor diye ben lorlu da yaptım bir kaçtane kusursuz oldu
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı