Velibağ Kars Yöresi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Velibağ Kars Yöresi Tarifi İçin Malzemeler
1 su barak süt
1 su bardak su
1 paket maya
Tuz
Aldığı kadar un (Ele tam yapışmayan yumuşak bir hamur kulak memesi kıvamından yumuşak olacak ekmek hamuru gibi düşünün)
İç malzeme
4 5 adet patates büyüklüklerine göre sayı değişebilir
2 küçük kuru soğan büyüklüklerine. göre sayı değişebilir
Bir tutam maydanoz
Tuz
İsteğe balı karabiber pul biber ben koyuyorum
Pişirirken kullanmak için göz kararı tereyağ sıvı yağda olur isteğe bağlı

Velibağ Kars Yöresi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri birleştirip hamurumuzu yoğuruyoruz.
Yarım saat üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra yuvarlak bezeler halinde ayırıyoruz resimlerde paylaştım.
Resimde gösterdiğim gibi patateslerimde her beze için top top yapıyorum.
Bir bezeyi alıp portakal büyüklüğünde elle açıp kenarlarından bastırıp ortasına bir patates koyup kenarlarını üstüne kapatıp beze haline getiriyorum.
Bu işlemi hepsi için yaptıktan sonra tek tek alıp merdane yardımı ile ince olacak şekilde açıyorum.
Tavada arkasını önünü yağlayarak pişiriyorum.Deneyeceklere afiyet olsun.
Velibağ Kars Yöresi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst