- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Veli toplantısının amacı nedir?
Veli toplantısı, bir öğrencinin okuldaki durumunu tartışmak, akademik ve davranışsal sorunlarına çözüm bulmak için düzenlenir. Öğrencilerin bireysel konulardaki güçlü ve zayıf yönleri, müfredat dışı becerileri ve yeterlilik düzeyleri değerlendirilir. Çoğu veli toplantısı, öğrenciler olmadan düzenlenir.Veli öğretmen ilişkisi neden önemlidir?
Eğer öğretmen ve veli arasında sağlıklı bir iletişim söz konusu olursa, öğrenciye olumlu bir yansıması da olacaktır. Sonuç olarak amaçlanan çocuğun topluma kazandırılması olduğundan aile ve okul birbirini tamamlayan iki parça gibidir. Aile ve öğretmen sık sık özeleştiri yaparak yanlış olan davranışlarını düzeltmelidir.Veli toplantısına katılmak zorunlu mu?
MEB´in Okul-Veli iş Birliği konulu genelgesine göre; okullarda veli toplantıları yapılmak zorundadır.
Zoom veli toplantısında neler konuşulur?
Veli toplantısında öğrencilerin başarılarını arttıran genel nedenlere de değinilmeli ve sınıf öğretmeni bu konularda velileri teşvik etmelidir. Sınıf veli toplantılarında herhangi bir öğrenciyi ya da veliyi rencide edecek bir duruma düşecek konuşmalardan sakınılmalıdır.
Öğretmen veli toplantısı yapmak zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanlığı mevzuat ve yönetmeliklerine göre öğretmenlerin veli toplantısı yapmaları şart. 1 Eğitim Öğretim yılında en az 2 defa ve bir dönemde ise en az bir defa veli toplantısı yapılmalı. hiç beli toplantısı yapmadan bir dönem veya bir yıl geçirmek mümkün değil.Öğretmenler Kurulu toplantısına katılmak zorunlu mu?
Konusu eğitim ve öğretim faaliyetlerini içeren toplantılar mesai saatleri içerisinde ters devre olacak şekilde planlanmalıdır. Konusu eğitim ve öğretim faaliyetleri olmayan toplantılara da mesai saatleri içerisinde olsa bile öğretmenlerin resen katılımı istenemez ve bu toplantılara katılımda gönüllülük esas alınır.Veli Toplantısı kaç kez yapılır?
Lisede veli toplantısı olur mu?
Veli toplantıları, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin ders başarısına dair velileri bilgilendirmek ası amacıyla düzenlenmektedir.