- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Veli sorumlulukları nelerdir?
Veli Sorumlulukları:Çocuğun velisi kim olabilir?
Madde 24 — Her öğrencinin bir velisinin olması zorunludur. Anne, baba veya aile büyüklerinden biri veli olur. Ancak gündüzlü, yatılı öğrenciler, okulun bulunduğu yerde oturan, öğrencinin öğrenim ve eğitim durumu ile yakından ilgilenebilecek ve okulca kabul edilebilecek nitelikleri taşıyan bir kişi de veli olabilir.Veli kimler olabilir?
‘Bizim hukuk düzenimizde anne ve babadan gayri veli yoktur. Onun için büyük ana, büyük baba, teyze, amca, kimi sayarsanız sayın bir çocuğun velisi olamaz. Ancak, mahkeme kararıyla tayin edilen vasisi olur.
Öğrenci velileri kimdir?
Öğrenci velisi öğrencinin; anne, baba veya yasal sorumluluğunu üstlenip eğitimiyle ilgilenen kişidir.
Öğrencilerin hak ve sorumluluklari nelerdir?
Öğrenci, veli ve çalışanlar arasında her ne sebeple olursa olsun ayrım yapmamak. Eğitim ve öğretim sürecini okul dışına da taşımak sınırlamamak. Öğrencilerin, velilerin ve okul çalışanlarının kendilerini ve fikirlerini ifade edebilecekleri fırsatlar yaratmak. Okulun güvenilir ve temiz olmasını sağlamak.Okulda çocuğun velisi kimdir?
İlköğretim kurumları yönetmeliği: “Eğitim ve öğretim süresince her öğrencinin bir velisi bulunur. Öğrenci velisi, öğrencinin anne, baba veya yasal sorumluluğunu üstlenen kişidir” şeklinde tanımlıyor öğrenci velisini.Öğrenci okula sivil gidebilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.
Veli kime denir okul?