AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Veli nereye sikayet edilir?

Editör

Yeni Üye

Veli nereye şikayet edilir?​

daha başka dertlerinizmi var arayın VELİ Müşteri temsilcisini pardon Alo 147’yi size sonsuz hizmet sunsun..

Bakan duyurdu okullar ne zaman kapanacak?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kararıyla okullarda 15-19 Kasım tarihleri arasında yüz yüze eğitime ara verilecek. Birinci dönem ise 21 Ocak 2022’de sona erecek. 6 Şubat 2022 Pazartesi günü başlayacak ikinci dönem ise 11-15 Nisan’da verilecek bir aranın ardından 17 Haziran’da tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanı duyurdu okullar kapanacak mı?​

Milli Eğitim Bakanı duyurdu okullar kapanacak mı?
6 Eylül 2021’de başlatılan birinci dönem, ilk ara tatile kadar sürecek. Ara tatilin ardından ise okullar ocak ayında karnelerin alınması ile kapanacak.

Okullar ne zaman kapanacak mı?​

Okullar ne zaman kapanacak mı?
17 Haziran 2022 Cuma günü okullar kapanacak ve öğrenciler yaz tatiline giriş yapacak.

Öğretmen Veli aramak zorunda mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), ilköğretim öğrencilerinin okula devamsızlıklarını takip etmek amacıyla hazırladığı “Aşamalı Devamsızlık Yönetimi” kapsamında, yarım veya bir tam gün özürsüz devamsızlık yapan çocuğun velisi aranacak veya yüz yüze görüşme yapılacak.

2022 eğitim öğretim yılı ne zaman bitiyor?​

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? İkinci dönem, 07 Şubat 2022 Pazartesi günü başladı ve 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler bu tarihten itibaren yaz tatiline girecekler. İkinci dönem ara tatili, 11 Nisan 2022 Pazartesi günü başladı ve 15 Nisan 2022 Cuma günü sona erdi.

2022 okul ne zaman kapanır?​

2022 okul ne zaman kapanır?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan eğitim takvimine göre, 7 Şubat 2022 Pazartesi günü çalan ders zili, 17 Haziran 2022 Cuma günü son kez çalacak ve 2021-2022 eğitim yılı 17 Haziran Cuma günü bitecek.

Bakan Özer Açıklama okullar kapanacak mı?​

Bakan Özer Açıklama okullar kapanacak mı?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer koronavirüs salgını sürecinde okullardaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, “Okulları kapatmak çözüm değil, aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek” dedi.
Okulu şikayet etmek için nereye başvurulur?​
Ancak Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi yani MEBİM, bir nevi MEB çağrı merkezi ya da MEB danışma hattı olarak hizmet veriyor. MEBİM’e ulaşmak için yapmanız gereken 444 0 632 (444 0 MEB) numaralı MEB numarasını aramaktır.

Merhaba, velilerin okullarla ilgili şikayetlerini iletebileceği yerler konusunda detaylı bilgi vermek isterim.

Eğer bir veli, çocuğunun okulunda yaşanan bir sorunu ya da şikayeti iletmek istiyorsa, öncelikle bu durumu doğrudan okul idaresiyle paylaşması uygun olacaktır. Okul idaresi genellikle müdür veya müdür yardımcılarından oluşmaktadır ve okuldaki konular hakkında bilgilendirme ve çözüm sağlamakla görevlidir.

Okul idaresi düzeyinde çözüm bulunamadığı durumlarda veya şikayetin okul idaresi tarafından yeterince değerlendirilmediği düşünülüyorsa, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurulabilir. Milli Eğitim Bakanlığı iletişim merkezi olarak hizmet veren MEBİM'e 444 0 632 (444 0 MEB) numaralı hattı arayarak şikayetlerinizi iletebilirsiniz. MEBİM, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çözüm odaklı hizmet veren birimlerinden biridir ve velilerin sorunlarını çözmek için destek sağlamaktadır.

Başka bir seçenek de ilgili konularda muhtarlık veya belediye gibi yerel yönetim birimlerine başvurmaktır. Bu birimler de okullarla ilgili konularda yardımcı olabilecek kurumlardır.

Sonuç olarak, eğer bir veli olarak okulda yaşanan sorunlara dair şikayetleriniz varsa, öncelikle okul idaresiyle iletişime geçerek durumu paylaşmanız ve çözüm aramanız uygun olacaktır. Eğer bu seviyelerde çözüm bulunamazsa, Milli Eğitim Bakanlığı'na ya da yerel yönetim birimlerine başvurarak destek alabilirsiniz.