- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Vektör nedir sağlık terimi?
Vektör; hastalık etkenlerini ısırarak deri veya mukoza içine bırakan ya da vücutlarının dış kısmında bulunan hastalık etkenlerini derinin veya besin maddelerinin üzerine bulaştıran omurgasız eklem bacaklı hayvanlara (artropodlara) ve kemiricilere denir.Vektör nedir TDK?
Vektör nedir TDK?a. mat. 1. Doğrultusu, yönü, uzunluğu belirli olan ve bir ok işaretiyle gösterilen doğru çizgi. 2. fiz. Büyüklüğü ile yönü olan nicelik.
Vektör nedir özellikleri nelerdir?
Vektörlerin özellikleri:- 1-) Vektörler birbirleri ile toplanabilirler.
- 2-) Vektörler skaler bir sayı ile çarpılabilirler.
- 3-) Vektörler birbirleri ile skaler ve vektörel olmak üzere iki türlü çarpılırlar.
- 5-) Bir vektörün doğrultusu, yönü ve şiddeti değiştirilmeden istenilen yere taşınabilir.
Vektör nedir sağlık örnek?
Vektör nedir sağlık örnek?Vector terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. Vector teriminin tıbbi anlamı; n. Hastalık mikroplarını nakleden böcek ve organizma, portör.
Biyolojik vektör ne demek?
Biyolojik vektör ne demek?Biyolojik vektör: etkenlerin, vektör konakçının vücudunda başkalaşım geçirdiği, yaşam evrelerinden birini tamamladığı veya çoğalıp enfekte hale geldiği vektörlerdir.
Sıtma Vektorler yoluyla bulasir mi?
Hastalık sıklıkla parazit ile enfekte olan Anophelescinsi sivrisineklerin sokması ile insanlara bulaşır. Nadiren sıtma paraziti taşıyan kanın sağlam kişiye verilmesi, parazit bulaşmış iğnelerin batması veya kullanılması, organ nakli ve gebe kadınlarda plasenta yoluyla çocuğa geçiş ile bulaşabilir.Sıtma hastalığı hangi vektör aracılığı ile insanlara bulaşır?
Sıtma hastalığı hangi vektör aracılığı ile insanlara bulaşır?Sıtma, Sivrisineklerle insanlara bulaşan bir parazitin yaptığı, yüksek ateşle insanı ölüme bile götürebilen tehlikeli bir hastalıktır. Sıtmanın belirtilerinin en başında üşüme ve titreme olmasına rağmen, bedendeki ateşin yüksek oluşudur. Yüksek ateşle beraber terleme, halsizlik, yorgunluk belirtileri sonradan başlar.