AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Vejetaryen neden et yemez?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Vejetaryen neden et yemez?​

İlk kez 1842’de kullanılmaya başlanan vejetaryen sözcüğü, Latincede “sağlam, canlı, yaşam dolu” anlamına gelen vegetus sözcüğünden gelir. Bazı insanlar hayvanları yemek için beslemenin ve öldürmenin yanlış olduğunu düşünürler ve bundan dolayı et yemezler.

Veganlar hangi vitaminleri almalı?​

Vegan Beslenme Programı Uygularken İhtiyacınız Olan 7 Besin Takviyesi
Vejetaryen sucuk yer mi?
Veganlar kırmızı eti (dana, sığır, koyun vb) ve ürünlerini (salam, sosis, sucuk, pastırma) kesinlikle tüketmediklerinden, bu besin ögelerini alamazlar.

Neden et yememeliyiz?​

Etin içindeki yağ yüksek ısılarda yandığı zaman birçok kanserojen ve genetik yapıya zararlı mutajen madde açığa çıkar. İşlenmiş salam, sosis, sucuk gibi et ürünlerinde ise başta glüten, şeker, tuz ve en önemlisi kanserojen olan nitrit katkı maddeleri vardır.

Et yemeyi bırakınca ne olur?​

Et tüketiminizi azaltmak kilo vermenize de yardımcı olabilir. Hayvansal kaynaklı olan aşırı protein, vücut tarafından yağ olarak depolanıyor. Bunun sonucunda ise aşırı hayvansal protein alımı kalp hastalığı, diyabet ve kanser riskini artırıyor. Yani daha az et tüketimi, daha az yağ deposu demek!
Veganlarda hangi vitamin eksikliği?
Veganlarda normal popülasyona göre B12 eksikliği daha fazla görülür. Bunun sebebi, “hayvan ve hayvansal ürünler yememek” olarak söylense de asıl sebebi aşırı hijyendir. Toprağa karışan B12 vitaminini direkt olarak bitkilerden alamıyoruz.
Eğer Vegan Olduysanız, Bu 4 Besin Eksikliğine Dikkat Edin
- B12 vitamini. B12 vitamini veya kobalamin; kırmızı kan hücrelerinin, DNA’nın (genetik kodunuzun), (sinirleri yalıtan) miyelinde bulunan yağ asitlerinin ve beyin işlevleri için gereken bazı sinirsel ileticilerin oluşturulması için gereklidir.
- Kalsiyum.
- İyot.
- Demir.
Vejetaryenlik, bitkisel kaynaklı besinlerin ağırlıklı olarak tüketilmesini içeren bir beslenme tarzıdır. Vejetaryen bireyler bitkisel besinleri tüketirken et, kümes hayvanları, balık, yumurta, süt, peynir, yoğurt gibi hayvansal besinleri az miktarda tüketirler veya hiç tüketmezler.
Vejetaryanlar neler yemez?
Lacto vejetaryen : Hayvan eti ve yumurta yemezler ancak süt ve süt ürünlerini tüketirler. VEGANLAR : Katı vejetaryenler olarak nitelenen bu grup, hayvansal olan hiçbir ürünü yemez; et çeşitleri, süt, sütlü ürünler, yumurta, bal ve jelatin gibi. Veganlar deri, yün ve ipek gibi hayvansal ürünleri de kullanmazlar.
 
Geri
Üst